Patiëntvriendelijke drukaanpassing (Sea Level Vlucht)

Bij bepaalde ziektebeelden dient men een verandering van de luchtdruk absoluut vermijden. Maar ook dan is een ambulancevlucht snel en veilig uitvoerbaar. Ambulancevliegtuigen hebben de mogelijkheid, een zogenaamde Sea Level Vlucht – ook: vlucht onder Main Sea Level voorwaarden (MSL)- uit te voeren. Ambulancevliegtuigen bezitten een drukcabine, waarin de cabinedruk op N.A.P.-niveau gehouden wordt. Zo is de veiligheid van de patiënt steeds gegarandeerd.

De hogere cabinedruk ontstaat door twee maatregelen: aan de ene kant vliegt het vliegtuig daadwerkelijk iets lager als bij andere vluchten gebruikelijk is. Aan de andere kant wordt de cabinedruk door technische maatregelen verder verhoogd.

Wanneer is een Sea Level Vlucht noodzakelijk?

Bij reguliere vluchten wordt de luchtdruk weliswaar aangepast, is echter binnen de cabine met de buitenluchtdruk op 2500 meter hoogte te vergelijken. Dit duidelijke verschil in vergelijking met luchtdruk op grondniveau (N.A.P.-niveau) zou ervoor zorgen, dat luchtinsluitingen in het lichaam uitzetten en het zuurstofverbruik stijgt.

Bij verschillende ziektebeelden zou dit tot problemen kunnen leiden, zodat een Sea Level Flight noodzakelijk wordt. Daaronder vallen:

  • Luchtopeenhopingen tussen de longen en de borstwand (pneumothorax)
  • Luchtinsluitingen in het oog of in de schedel.
  • Intestinale obstructie
  • Verse operatiewonden
  • Anemie

De beslissing, of een Sea Level Vlucht in uw geval noodzakelijk is, neemt ons medisch team rekening houdend met het medisch dossier. Ook op uiterst korte termijn is deze beslissing nog mogelijk, ook bij de overdracht van de patiënt of zelfs nog gedurende de vlucht.

Sea Level Vlucht met de Ambulancevlucht-Centrale

Onze gespecialiseerde artsen hebben jarenlange ervaring in het uitvoeren van Sea Level Vluchten. Door de moderne intensive-care equipment van onze ambulancevliegtuigen transporteren wij de patiënten ook op Sea Level Vluchten snel, veilig en comfortabel. In het bijzonder op middellange en lange afstanden geniet de Sea Level Vlucht in bijna alle gevallen de voorkeur boven een ziekentransport in de ziekenauto. Evenals bij alle ambulancevluchten profiteert u natuurlijk van onze bed-tot-bed service: wij organiseren op uw verzoek ook de grondtransporten van het vliegveld naar het ziekenhuis van bestemming.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen of wilt u meer weten over de organisatie en het verloop van een ambulancevlucht? Veel informatie vindt u in onze FAQ.

Neemt u contact met ons op

Voor verdere informatie of een kosteloos, vrijblijvend aanbod voor uw repatriëring in het vliegtuig neemt u gaarne contact met ons op, dagelijks 24 uur per dag. U bereikt ons team: