Patiëntvriendelijke drukaanpassing (Sea Level Vlucht)

Leestijd: 1 minuut

Bij bepaalde ziektebeelden is het van essentieel belang om een verandering van de luchtdruk te voorkomen. Maar ook dan is een ambulancevlucht snel en veilig uitvoerbaar. Ambulancevliegtuigen kunnen een zogenaamde Sea Level vlucht – ook: vlucht onder Main Sea Level voorwaarden uit voeren. Deze vliegtuigen hebben een drukcabine, waarin de cabinedruk op ground-level gehouden wordt. Zo is de veiligheid van de patiënt steeds gegarandeerd.

De hogere cabinedruk ontstaat door twee maatregelen: aan de ene kant vliegt het vliegtuig daadwerkelijk iets lager als bij andere vluchten gebruikelijk is. Aan de andere kant wordt de cabinedruk door technische maatregelen verder verhoogd.

Wanneer is een Sea Level vlucht noodzakelijk?

De luchtdruk wordt ook tijdens een reguliere lijnvlucht aangepast, maar deze is binnen de cabine nog vergelijkbaar met de externe druk op een hoogte van 2500 meter. Dit aanzienlijke verschil in vergelijking met de normale luchtdruk op sea level niveau kan ertoe leiden dat zich in het lichaam van de patiënt luchtinsluitingen uitbreiden en ook het zuurstofverbruik stijgt.

Bij verschillende ziektebeelden zou dit tot problemen kunnen leiden, zodat een Sea Level vlucht noodzakelijk wordt bij voorbeeld bij de volgende aandoeningen:

  • Luchtinsluitingen tussen de longen en de borstwand (klaplong/pneumothorax)
  • Luchtinsluitingen in het oog of in de schedel.
  • Intestinale obstructie
  • Verse operatiewonden
  • Anemie

De beslissing, of een Sea Level vlucht in een specifiek geval noodzakelijk is, neemt ons medisch team rekening houdend met het medisch dossier van het ziekenhuis of doctor. Ook op uiterst korte termijn is deze beslissing nog mogelijk, ook bij de overdracht van de patiënt aan het vliegend medisch personeel van de ambulance vlucht of ook nog gedurende de vlucht.

Sea Level vlucht met de Ambulancevlucht-Centrale

Onze gespecialiseerde artsen hebben jarenlange ervaring in het uitvoeren van Sea Level vluchten. Door de moderne intensive-care uitrusting van onze ambulancevliegtuigen transporteren wij de patiënten ook op Sea Level vluchten snel, veilig en comfortabel. In het bijzonder op middellange en lange afstanden geniet de Sea Level vlucht in bijna alle gevallen de voorkeur boven een ziekentransport in de ziekenauto. Evenals bij alle ambulancevluchten profiteert u natuurlijk van onze bed-tot-bed service: wij organiseren op uw verzoek ook de grondtransporten van het ziekenhuis in het buitenland en van het vliegveld naar het ziekenhuis van bestemming.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen of wilt u meer weten over de organisatie en het verloop van een ambulancevlucht? Veel informatie vindt u in onze FAQ.

Neemt u contact met ons op

Voor verdere informatie of een gratis, vrijblijvende offerte voor uw repatriëring in het vliegtuig neemt u graag contact met ons op, dagelijks 24 uur per dag.

Neem contact met ons op