Ziekentransport vanuit de Verenigde Staten

New York, San Francisco, Las Vegas, Los Angeles, de historische Route 66, de Grand Canyon, de Niagara Falls en talloze nationale parken, de Super Bowl en de Oscaruitreiking: waarschijnlijk is er geen ander land ter wereld dat zo veel evenementen voor een fantastische vakantie biedt als de Verenigde Staten. Vanwege de economische betekenis van de VS, waar zoveel multinationals hun hoofdvestiging hebben, reizen ook veel zakenmensen naar dit land. Om deze twee redenen trekt de VS elk jaar veel buitenlandse bezoekers.

Toch genieten de problemen van de Amerikaanse gezondheidszorg bijna net zoveel bekendheid als de toeristische attracties. Internationale bezoekers die in de VS ingrijpende medische hulp nodig hebben – bijvoorbeeld vanwege een ongeluk of een plotselinge, zware ziekte – uiten vaak de wens zo snel mogelijk met een ziekentransport naar huis te willen.

Krankentransport aus den USA

Het gezondheidsstelsel van de VS

Natuurlijk zijn er overal in de VS uitstekende medische behandelingen mogelijk die aan alle internationale standaarden voldoen. Niettemin is de ziektekostenverzekering van de meeste buitenlandse reizigers niet voldoende om medische behandeling in de VS te kunnen krijgen. Doordat veel medische verrichtingen in de VS zeer duur zijn, is het afsluiten van een verzekering voor ziektekosten in de VS nogal prijzig.

Veel buitenlandse bezoekers van de VS sluiten om die reden geen reisverzekering met een geneeskundige dekking af. Daarnaast zijn er gevallen waarin de verzekeraar kan weigeren de kosten op zich te nemen, omdat er een voorgeschiedenis met de ziekte bestaat of omdat een blessure is ontstaan door het uitvoeren van risicovolle activiteiten zoals skiën, bergbeklimmen of raften. Wanneer de complete behandeling voor zulke verwondingen in de VS plaatsvindt, leidt dit al snel tot exorbitant hoge kosten. In die gevallen is een repatriëring met verdere behandeling in een ziekenhuis in eigen land zelfs de goedkoopste optie.

Bovendien zijn er nog andere redenen waarom een repatriëring aan te raden is: zo kan de taalbarrière in het ziekenhuis ervoor zorgen dat een patiënt zich er niet goed voelt. Ook de grote afstand tussen de patiënt en zijn vrienden en familie in het thuisland kan een belasting zijn en een remmende werking op het genezingsproces hebben.

Uw ziekenvervoer naar huis

Vanwege de afmetingen van de VS vindt in vrijwel alle gevallen het patiëntenvervoer per vliegtuig plaats. Afhankelijk van de medische toestand van de patiënt zijn er verschillende mogelijkheden.

Ambulancevliegtuig

Wanneer de patiënt fit-to-fly is, is ziekentransport per ambulancevliegtuig mogelijk. Dit is de snelste en veiligste manier om iemand te repatriëren. Het vervoer is snel omdat er wereldwijd ambulancevliegtuigen klaar staan, die vaak nog dezelfde dan wel de volgende dag voor een patiënt beschikbaar kunnen worden gemaakt. Aangezien de patiënt en een mogelijke begeleider normaliter de enige reizigers zijn, kan de vlucht volledig op de behoeften van de patiënt worden afgestemd en op zeer korte termijn plaatsvinden.

De ambulancevliegtuigen zijn, dankzij de combinatie van moderne uitrusting en ervaren medisch personeel, veilig. De medische apparatuur aan boord is vergelijkbaar met de inrichting van een moderne intensivecare-afdeling waardoor ook voor patiënten met een ernstige ziekte een uitstekende medische verzorging mogelijk is. Naast de standaardapparatuur die aan boord is, wordt de uitrusting van elke vlucht afgestemd op het ziektebeeld van de passagier. Tijdens de vlucht wordt de patient door een ervaren arts en zijn team verzorgd. Zo nodig kunnen zij op elk moment ingrijpen.

Liggend ziekenvervoer in een lijnvliegtuig

Wanneer de medische toestand van een patiënt dit toelaat en een wachttijd van een tot twee dagen acceptabel is, kan het ziekenvervoer uit de VS ook in een lijnvliegtuig plaatsvinden. Voor patiënten die door hun ziekte liggend moeten reizen, bestaat er de mogelijkheid om tijdens de vlucht op een stretcher te liggen. Om de privacy van de patiënt te waarborgen, wordt deze ingebouwde brancard door een gordijn van de rest van de cabine afgescheiden. Op de vlucht reist een arts of paramedicus mee. Hij of zij blijft aan de zijde van de patiënt. Indien nodig is medisch ingrijpen dus op elk moment mogelijk.

Doorgaans wordt er alleen voor middellange en lange vluchten een brancard ingebouwd. U kunt op vluchten tussen de grotere vliegvelden gebruikmaken van de mogelijkheid van liggend vervoer in een lijnvliegtuig. Als het ziekenvervoer moet plaatsvinden vanuit de meer afgelegen delen van de VS, dan moet per geval bekeken worden of dit type vervoer tot de individuele mogelijkheden behoort.

Zittend ziekenvervoer in een lijnvliegtuig

Wanneer een patiënt zittend kan worden vervoerd, is ook een repatriëring in een lijnvliegtuig met medische vluchtbegeleiding een optie. Aan de zijde van de patiënt reizen een arts of een medisch assistent mee, die op elk moment kunnen ingrijpen. Om het de patiënt tijdens de lange vlucht zo comfortabel mogelijk te maken alsook de medische begeleiders voldoende bewegingsvrijheid te bieden, wordt het zittend ziekenvervoer meestal in de businessclass van een lijnvliegtuig ingericht. Net als bij het liggend ziekenvervoer moet u erop rekenen dat het een of twee dagen tijd kost om samen met de luchtvaartmaatschappij het hele vervoer te organiseren.

Wat kost ziekenvervoer uit de VS?

De exacte kosten van een ziekenvervoer uit de VS zijn van veel factoren afhankelijk. Deze moeten dan ook individueel berekend worden. Principieel is repatriëring in een lijnvliegtuig goedkoper dan in een ambulancevliegtuig. Gezien de geografische afmetingen van de VS, speelt ook de exacte locatie van de patiënt een rol. Andere factoren die invloed hebben zijn de urgentie van de aanvraag, het aantal begeleiders en de medische toestand van de patiënt. Graag bereiden wij uw individuele offerte voor.  

Ziekenvervoer van bed-tot-bed

Wij organiseren uw ziekenvervoer van bed-tot-bed: de patient wordt van de verblijfplaats met een ambulance opgehaald en veilig naar het vliegveld gebracht. Daar vertrekt de thuisvlucht met medische begeleiding.Op de luchthaven in het thuisland staat opnieuw een ambulance klaar, die de patiënt naar een gewenst ziekenhuis dan wel naar huis rijdt. Doordat we zelf alle stappen van dit proces organiseren, kunnen we de afhaal- en vluchttijden efficiënt coördineren. Zo kunnen onnodige wachttijden worden voorkomen waardoor de patiënt zo snel en veilig mogelijk wordt vervoerd.

Neem nu contact op voor uw repatriëring

Uw ziekenvervoer vanuit de VS naar huis wordt door ons zorgvuldig en betrouwbaar georganiseerd. We zijn 24 uur per dag bereikbaar en kunnen u gratis informeren. Desgewenst kunnen we geheel vrijblijvend een offerte voor u opstellen. Onze contactgegevens:

Terug naar het overzicht