Wat zijn de voordelen van een ambulance vlucht

U hoopt er nooit gebruik van hoeven te maken, maar mocht u onverhoopt toch iets overkomen, dan zult u ongetwijfeld baat hebben bij een ambulance vlucht via de Ambulance Vluchtcentrale. Wij begrijpen als geen ander dat snelheid en de juiste medische verzorging onderweg cruciaal zijn wanneer een ernstig zieke of gewonde patiënt bijvoorbeeld voor een behandeling verplaatst dient te worden van het ene ziekenhuis naar het andere. Het is dan ook op zo’n moment waarop de patiënt en de familie in overleg met de behandelende arts een ambulance vlucht in overweging moet nemen. Met name wanneer er sprake is van lange afstanden die door een precaire situatie in korte tijd overbrugd moeten worden, is een medisch geheel verzorgde vlucht bijna altijd de beste optie.

Ambulance jet

Kies niet voor commercieel luchtvervoer

Als de patiënt en de familie eenmaal voor een ambulance vlucht hebben gekozen, rest nog de overweging te maken of de patiënt in kwestie vervoerd dient te worden met een commerciële luchtvaartmaatschappij, of dat het beter is om eerder een beroep te doen op privé medisch luchtvervoer van de patiënt. Hoewel een aantal commerciële luchtvaartmaatschappijen wel in somige gevallen speciale reisarrangementen aanbieden voor patiënten die van A naar B vervoerd moeten worden, laten deze partijen duidelijk steken vallen als het aankomt op snelheid en prioriteit. Commerciële luchtvaartmaatschappijen zitten namelijk vast aan beleid en voorschriften die sommige soorten patiëntenvervoer beperken vanwege de aanwezigheid van gewone passagiers in hun commerciële vliegtuigen. Immers, een luchtvaartmaatschappij is ingesteld op het vervoer van toeristen en zakenmannen. Daar wilt u als patiënt toch niet tussen liggen?

Wat bieden wij u?

ambulance vlucht

Waarom moet u kiezen voor de Ambulancevlucht Centrale voor uw medisch luchtvervoer? Wij bieden ontelbaar veel voordelen ten opzichte van commerciële luchtvaartmaatschappijen als het op patiëntenvervoer aankomt. U kunt kiezen uit een breed scala aan privévliegtuigen en helicopters die ware ‘vliegende intensive care units’ zijn, en patiënten met bijna de snelheid van het geluid van A naar B vervoeren. Mocht de situatie van de patiënt het toelaten, organiseren we ook lijnvluchten, steeds onder medische begeleiding. Desalniettemin is een commerciële vlucht niet altijd veilig genoeg omdat niet alle noodzakelijke apparatuur aan boord aanwezig is. We hebben daarom de belangrijkste redenen voor een ambulance vlucht overzichtelijk op een rijtje gezet:

  • Onze ambulancediensten kenmerken zich door hun zeer snelle inzetbaarheid, vaak nog dezelfde dag, of de volgende dag na ingang van uw opdracht. Het is niet meer dan logisch dat een snelle ambulance vlucht van een ernstig zieke of gewonde patiënt van de ene bestemming naar de andere essentieel is, met name als de eindbestemming honderden kilometers ver weg is of slecht bereikbaar is via de weg door natuurlijke obstakels zo als bij voorbeeld bergen. Een ambulance vliegtuig zorgt ervoor dat de patiënt zo snel en zo veilig mogelijk aankomt op de plaats van bestemming.
  • Daarnaast is een ambulance vlucht buitengewoon flexibel en kunnen wij inspelen op de situatie en de speciale behoeften die de patiënt heeft. Zo landen wij bijvoorbeeld ook op kleinere regionale luchthavens en vliegvelden. Op deze manier minimaliseren we de tijd dat de patiënt via grondtransport vervoerd dient te worden.
  • Onze crews kenmerken zich door de jarenlange ervaring en de nodige vaardigheden om met succes vliegtuigen te vliegen die speciaal zijn omgebouwd voor medische vluchten. Onze vluchtbemanning is getraind om niet alleen effectief te communiceren met het grondpersoneel, maar ook met ons medische team aan boord, het luchthavenpersoneel van de luchthaven in kwestie en andere partijen die belangrijk zijn om een soepele vlucht voor de patiënt te garanderen.
  • In tegenstelling tot chartervliegtuigen kunnen wij de cabinedruk aan passen om bepaalde medische complicaties, zoals cerebraal oedeem of een beroerte, tijdens de vlucht niet te verergeren.
  • Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen patiënten, die al dan niet in kritieke toestand verkeren, op ons rekenen om tijdens hun transfer te genieten van een medische ondersteuning die overeenkomt met die van een moderne intensive care unit.
  • Daar komt nog bij dat een hoog-opgeleid medisch team ondersteuning biedt aan de patiënt met gespecialiseerde zorg die noodzakelijk is tijdens de ambulance vlucht. Een vluchtarts is op iedere vlucht aanwezig om de medische veiligheid van de patiënt te garanderen. Een doeltreffende dienstverlener voor ambulance vluchten zoals wij heeft slechts medisch personeel in dienst dat effectief is opgeleid om tijdens een medische vlucht de best mogelijke zorg aan de patiënt te verlenen. Dit betekent dat het medisch team niet alleen over de nodige medische bekwaamheid beschikt, maar ook efficiënt en doeltreffend samen kan werken met het team aan boord en op de grond.

Kortom, met een ambulance vlucht geniet u van snel transport dat veilig en aangenaam is onder begeleiding van een team van medisch experts dat getraind is om patiënten veilig van A naar B te vervoeren.

Neem nu contact met ons op

Zoals u nu weet kunnen de kosten van de repatriëring van een overledene heel erg verschillen. De gemakkelijkste manier om te weten te komen hoe hoog de kosten in uw geval zullen zijn is natuurlijk door ons te contacteren. Ons internationale team helpt u 24/7 verder via:

Terug naar het overzicht