Wat kost het transport van een overledene?

Het transport van een overledene is een nogal ingewikkeld proces, waarbij veel administratief werk komt kijken. Ook gelden er vele regels en wetten die nauwgezet gevolgd moeten worden tijdens het transport van een overledene. Daarbij moet de overledene vaak naar een redelijk verre bestemming gebracht worden, en is er dus een vliegtuig nodig. Om deze redenen is het transport van een overledene niet altijd goedkoop. Gelukkig worden de kosten van dit vervoer vaak wel gedekt door een reisverzekering, aanvullende verzekering van een zorgverzekeraar of een uitvaartverzekering. Toch willen vele mensen graag een idee krijgen van de kosten voor de repatriëring van een overledene. In dit artikel gaan we dieper duiken in de kosten van het vervoer van een overledene via een vliegtuig, en bekijken we waarvan de kosten afhangen.

transport wan een overledene

Waarvan hangen de kosten van het vervoer van een overledene af?

De kosten van het vervoer van een overledene zijn afhankelijk van verschillende factoren. De belangrijkste hebben we hieronder opgesomd.

  • Lengte van de reis
  • De urgentie
  • Beschikbaarheid

Hieronder gaan we de bovenstaande factoren verder toelichten:

Lengte van de reis

Net zoals bij gewoon luchtvaartvervoer, zijn de kosten natuurlijk afhankelijk van de afstand van reis. Om een vliegtuig te laten vliegen heb je piloten, personeel en kerosine nodig. Hoe langer de afstand is des te langer moeten het personeel en de piloten werken en des te meer kerosine gaat verbruikt worden. Wanneer de duur van de reis korter is, zullen de kosten van het vervoer van een overledene dus minder hoog zijn.

De urgentie

Hoe snel heeft u het vervoer nodig? Ook dit is een belangrijke factor voor het berekenen van de kosten van de repatriëring van een overledene, door iets meer tijd te hebben kunnen namelijk vele kosten aanzienlijk lager zijn.

Beschikbaarheid

Ook de beschikbaarheid van vliegtuigen, piloten en personeelsleden zijn zeer belangrijk voor het bepalen van de prijs van de repatriëring van een overledene.

Wat wordt er gedekt door een verzekering?

Een reisverzekering, uitvaartverzekering of een aanvullende verzekering van een zorgverzekeraar kunnen de kosten voor het vervoer van een overledene dekken. Meestal worden de kosten uiteraard gedekt door een reisverzekering. Maar wanneer de persoon die overleden is geen reisverzekering of zorgverzekering had die de kost kan dekken, kunnen deze soms ook gedeeltelijk of volledig vergoed worden door een uitvaartverzekering.

Neem nu contact met ons op

Zoals u nu weet kunnen de kosten van de repatriëring van een overledene heel erg verschillen. De gemakkelijkste manier om te weten te komen hoe hoog de kosten in uw geval zullen zijn is natuurlijk door ons te contacteren. Ons internationale team helpt u 24/7 verder via:

Terug naar het overzicht