Repatriëring uit Thailand

Leestijd: 3 minuten

Het pulserende leven in de hoofdstad Bangkok, de culturele schatten van Ayutthaya, de droomstranden van Ko Samui of het nachtleven van Pattaya, daarbij zomerse temperaturen tijdens elk seizoen: het is niet verrassend, dat Thailand jaar voor jaar talrijke Nederlandse toeristen aantrekt. Maar wanneer een plotselinge ziekte of een ongeluk een uitgebreide medische verzorging noodzakelijk maakt, willen de meeste toeristen graag zo snel mogelijk de behandeling in het thuisland voortzetten.

Ook dit niet verwonderlijk: de medische verzorging in Thailand is zeer wisselvallig. Privéklinieken op westers niveau vindt men daar, evenals overvolle staats-ziekenhuizen met de laagste standaards en ontoereikende verpleging. De spraak barrière maakt iedere communicatie met het ziekenhuispersoneel erg moeilijk. Bovendien belast het vele Nederlandse patiënten in Thailand, dat vrienden en familieleden meer dan 8000 kilometer ver weg zijn en daardoor geen ondersteuning kunnen verlenen. Daarom is de navraag naar repatriëringen uit Thailand erg groot.

Repatriëring uit Thailand in een lijnvliegtuig

Als populaire reisbestemming wordt Thailand vanuit Nederland rechtstreeks of met één tussenstop aangevlogen. Wanneer de gezondheidstoestand van de patiënt het toelaat, kunnen deze lijnvliegtuigen ook voor repatriëringsdoeleinden benut worden. Dit is in vergelijking met een ziekentransport in een ambulancevliegtuig de economisch voordeligere variant. Verschillende opties kunnen voor een repatriëring in een lijnvliegtuig in aanmerking komen.

Medische vluchtbegeleiding

Patiënten, die zittend getransporteerd kunnen worden en zich niet in een medisch acute situatie bevinden, kunnen ook voor repatriëring met medische vluchtbegeleiding kiezen. Een paramedicus of een medisch specialist blijft gedurende de gehele vlucht in de nabijheid van de patiënt en kan bij een noodgeval direct handelend optreden.

Om het psychische welzijn van de patiënt gedurende de repatriëring uit Thailand te garanderen, letten we bij de keuze voor de medische vluchtbegeleider niet alleen op de vak gerelateerde, maar ook op de menselijke kwaliteiten. Speciaal op lange afstanden is het belangrijk, dat de patiënt zich tijdens de gehele vlucht veilig en goed voelt.

Meestal voeren we de medische begeleide repatriëringen uit Thailand in de business class uit. Op aanvraag is dit soms echter ook in de economy class mogelijk.

Liggend transport op een patiëntenbrancard (stretcher)

Ook wanneer u de grote vliegvelden gebruikt, moet u bij een repatriëring uit Thailand met een vliegtijd van meer dan 12 uren rekenen. Afhankelijk van de start- en doelbestemmingen kan de vlucht soms nog wezenlijk langer duren. Veel patiënten kunnen door hun gezondheidstoestand niet zo lang zitten en hebben een liggend transport nodig.

In samenwerking met gerenommeerde vliegmaatschappijen zoals Air France of Emirates bieden wij repatriëringen in een lijnvliegtuig ook op een stretcher aan. Hiervoor wordt een rij stoelen door een transportbrancard vervangen, de zogenaamde stretcher. Een afschermend gordijn scheidt dit deel van de rest van de cabine af, zodat de privésfeer van de patiënt gewaarborgd blijft.

Gedurende de gehele vlucht staat een gespecialiseerde arts of een paramedicus de patiënt terzijde en kan aals nodig snel reageren. Ook familieleden kunnen de vlucht probleemloos begeleiden: ze krijgen een reguliere zitplaats nabij de patiënt.

De organisatie van een liggend transport in een lijnvliegtuig heeft meestal meerdere dagen voorlooptijd nodig. Daarom is het voor dringende repatriëringen meestal ongeschikt.

Repatriëring uit Thailand in de ambulancejet

Om verschillende redenen kan een repatriëring uit Thailand in een lijnvliegtuig niet mogelijk zijn:

  • De gezondheidstoestand van de patiënt laat het niet toe.
  • De voorlooptijd is te lang.
  • De patiënt is te ver van een vliegveld weg, waar grote lijnvliegtuigen kunnen landen.

In zulke gevallen is de repatriëring in de ambulancejet de beste optie. In de ambulancejet wordt de patiënt door een gespecialiseerd medisch team verzorgd. De moderne intensive-care uitrusting garandeert de best mogelijke verzorging tijdens de vlucht. Ambulancevliegtuigen kunnen snel startklaar gemaakt worden, vaak al op dezelfde of op de volgende dag. In tegenstelling tot lijnvliegtuigen kunnen ambulancevliegtuigen ook op kleinere vliegvelden landen. Zo komen ook ernstig zieke patiënten veilig terug naar het thuisland.

Repatriëringen uit Thailand met de Ambulancevlucht-Centrale: uw voordelen

Wij organiseren uw repatriëring uit Thailand in een lijnvliegtuig of in een ambulancejet. Daarbij profiteert u van onze jarenlange ervaring, ons wereldwijd transportnetwerk en onze uitgebreide diensten. Wij organiseren het gehele ziekentransport van bed-tot-bed en zorgen ook voor het noodzakelijke grondvervoer naar en van het vliegveld.

Onze internationale medewerkers zorgen op uw wens ook voor de communicatie met het ziekenhuispersoneel in Thailand en verzorgen voor alle formaliteiten. Omdat onze centrale 24 uur per dag bezet is, speelt het tijdverschil tussen Nederland en Thailand voor ons geen rol. Ook voor uw advies en uw vragen staan wij 24 uur per dag klaar.

Wat zijn de kosten voor een repatriëring uit Thailand?

De kosten voor een repatriëring uit Thailand naar Nederland hangen van diverse factoren af en worden daarom individueel berekend. Natuurlijk is het juiste vervoermiddel de belangrijkste factor, maar ook andere belangen spelen een belangrijke rol:

  • Hoe is de gezondheidstoestand van de patiënt? Afhankelijk van het ziektebeeld moet extra medisch equipment worden voorbereid. Onder sommige omstandigheden is een aanpassing van de cabinedruk op NAP-niveau noodzakelijk (Sea-Level-Flight) nodig
  • Waar precies in Thailand bevindt zich de patiënt? Wanneer een geschikt vliegveld in de buurt ligt, is het grondtransport naar het vliegveld natuurlijk minder omslachtig en daardoor goedkoper. In de meer afgelegen gebieden van Thailand is de inspanning daarentegen groter.
  • Hoeveel begeleiders kunnen er meevliegen? In de meeste gevallen kan één familielid of vriend de patiënt zonder bijkomende kosten begeleiden. Voor meerdere begeleiders moet een groter vliegtuig ingezet worden.
  • Hoe dringend is de repatriëring? Als er flexibiliteit bij de planning mogelijk is, spaart dit ook kosten.

Graag spreken wij met u over uw aanvraag en u ontvangt gratis een vrijblijvende offerte.

Heeft u nog vragen?

Wanneer u meer over de organisatie en de afloop van een repatriëring wil ervaren, neemt u dan een kijkje in onze FAQ. Hier hebben we veel gedetailleerde informatie voor u verzameld.

Neem contact met ons op

Wij zijn dagelijks 24 uur bereikbaar en beantwoorden alle vragen betreffende uw repatriëring uit Thailand. Desgewenst ontvangt u gratis een offerte.

Neem contact met ons op