Repatriëring uit Spanje

Madrid

Spanje is een groot, veelzijdig land; besneeuwde bergen in de Pyreneeën, prachtige architectuur in Barcelona of de hoge golven van de Atlantische Oceaan aan de prachtige stranden van de Canarische Eilanden - met deze overvloedige keuze is het niet eenvoudig om de juiste bestemming te kiezen voor een vakantie in Spanje. Jaarlijks komen er dan ook vele toeristen naar Spanje om de diversiteit van het land te leren kennen. Niet voor niets is het land een van de meest populaire vakantiebestemmingen.

Als gevolg van het groot aantal van toeristen is het niet verwonderlijk dat vooral in de zomermaanden het aantal ongevallen of plotselinge ziektegevallen onder toeristen in de vakantieregio's van Spanje toeneemt.

Hoewel de Spaanse gezondheidszorg een aanvaardbare reputatie heeft, hechten veel patiënten en familieleden in geval van nood veel belang aan een verdere behandeling in eigen land. Vooral de taalbarrière, die het moeilijk maakt om goed te communiceren met het ziekenhuispersoneel, leidt tot onzekerheid. Maar ook de betere medische mogelijkheden in het thuisland spelen een belangrijke rol. Daarom is de vraag naar een repatriëring van patiënten uit Spanje zeer groot.

Hoe verloopt een repatriëring uit Spanje?

Als er in Spanje onverwacht een ongeluk gebeurt of er iemand ernstig ziek wordt, is er haast bij: teneerste ontvangt de patiënt in Spanje de eerste verzorging. Als de patiënt voor de verdere behandeling naar huis moet worden getransporteerd, bespreken we eerst tijdens een telefonisch consult de ernst van de ziekte of het letsel. Ons ervaren team probeert vervolgens zo snel mogelijk een repatriëring vanuit Spanje naar het thuisland te organiseren. Belangrijk voor de organisatie is de gezondheidstoestand van de patiënt. Deze is van groot belang bij de keuze van het juiste transportmiddel:

Als de toestand van de patiënt stabiel is, kan het patiëntentransport met medische begeleiding in een lijnvliegtuig plaatsvinden. Bij ernstige ziektes is het transport met een ambulancevliegtuig de veiligste optie.

Beide alternatieven garanderen een veilige repatriëring, maar de organisatie van een transport per lijnvliegtuig duurt meestal langer: de voorbereidingstijd voor deze manier van een medische repatriëring duurt meestal 1-2 dagen.

Als het transport op zeer korte termijn moet plaatsvinden, is een patiëntentransport per ambulancevliegtuig de beste optie. Ons team kan binnen zeer korte tijd een ambulancevliegtuig met de modernste apparatuur voorbereiden. De ambulancevliegtuigen beschikken over apparatuur die vergelijkbaar is met die van een intensive care, zodat er tijdens de vlucht de best mogelijke medische zorg verleend kan worden.

Een ander voordeel van een ambulancevliegtuig is de mogelijkheid om op kleinere luchthavens te kunnen landen, die dichter bij het bestemmingsziekenhuis liggen en dus het transport over de weg in de ambulance verkorten.

Wat zijn de kosten voor een repatriëring uit Spanje?

Dankzij de aanvaardbare medische standaard in Spanje kunnen veel ziektes en verwondingen direct ter plaatse worden behandeld. Hierdoor vergoedt de zorgverzekering slechts in zeer uitzonderlijke gevallen de kosten voor een repatriëring, omdat het transport niet als medisch noodzakelijk wordt geacht. Alleen met een reisverzekering bestaat er een kans dat de kosten gedekt zijn. Als de verzekeraar de kosten niet vergoedt, helpt u een particuliere dienstverlener verder.

Ons ervaren team houdt bij de calculatie van de kosten rekening met vele factoren: Naast de gezondheidstoestand van de patiënt zijn ook informatie over het aantal begeleiders, de hoeveelheid bagage en de urgentie van het transport bepalend voor de berekening.

Met behulp van deze informatie sturen wij u snel een schriftelijke, vrijblijvende offerte. Na de aanvaarding van de offerte beginnen we direct met de planning van het patiëntentransport, om de repatriëring zo snel mogelijk te organiseren.

U hebt nog vragen?

Meer informatie over de repatriëring van patiënten uit Spanje vindt u in onze FAQ. De antwoorden op de belangrijkste vragen zijn hier samengevat.

Nu contact opnemen voor uw repatriëring uit het buitenland

Wanneer u een patiëntentransport vanuit Spanje nodig heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij adviseren u graag en stellen een gratis, vrijblijvende offerte op. Neem contact op met onze 24-uurs service:

Terug naar het overzicht