Ongeluk in het buitenland zonder verzekering

Leestijd: 3 minuten

Er gebeurt me niets op vakantie, ik heb geen verzekering nodig! Optimisme is in feite een positieve en respectabele houding ten opzichte van het leven. Maar wanneer u in het buitenland een ongeval krijgt en niet verzekerd bent, zorgt deze instelling voor problemen. Wie zonder reisverzekering de grens over gaat, is in geval van nood niet alleen met zijn medische, maar ook met de financiële vragen alleen. De belangrijkste vraag in deze situatie: “Hoe kom ik na een ongeluk in een ander land zonder verzekering weer naar huis”.

Repatriëring na een ongeval in het buitenland

In principe kan men zich voor elk ongeval verzekeren en een aanvullende ziektekostenverzekering of reisverzekering met buitenlanddekking afsluiten, waarbij ook een repatriëring naar Nederland is meeverzekerd. In de praktijk komt het echter vaak voor, dat u geen vergoeding krijgt ondanks u te laten verzekeren. Er is een groot grijs gebied, wat de verzekeraars openlaten, terwijl ze formuleringen zoals “medisch zinvol” of “medisch noodzakelijk” gebruiken.

In beide gevallen beslissen de artsen van de verzekering, of de kosten voor een repatriëring daadwerkelijk worden vergoed of dat de verzorging ter plaatse voldoende is. Een voorbeeld:

Christiaan had een ziektekostenverzekering met buitenlanddekking en repatriëringsdekking afgesloten. Gedurende zijn vakantie in Turkije breekt hij een been. Hij is atleet en wilde de noodzakelijke operatie graag laten uitvoeren door zijn vertrouwde arts in Nederland. Een operatie is echter ook ter plaatse in Antalya mogelijk. Daarom weigert de verzekering van Christiaan de repatriëring naar Nederland te vergoeden.

Conclusie: Met óf zonder verzekering – er bestaat geen garantie, dat de kosten voor een repatriëring na een ongeluk in het buitenland door de verzekering worden vergoed. Voor veel mensen kan dit ook nadelig uitkomen aangezien repatriëren ook een kwestie van tijd is. Vaak is het noodzaak om zo snel mogelijk te handelen en kan men niet wachten op een uitslag van een arts. De verzekeraar wilt altijd dat hun arts een document opstelt waarin vermeld word wat voor zorg de patiënt nodig heeft, dit kan concluderen dat de zorg in het buitenland goed genoeg is.

Wat te doen na een ongeval in het buitenland zonder verzekering?

De Ambulancevlucht-Centrale vliegt u ook zonder verzekering voor verdere behandeling naar de kliniek van uw wens in welk land dan ook. Twijfelt u niet, na een ongeluk direct in contact met ons op te nemen zodat wij alle noodzakelijke stappen ter voorbereiding kunnen plannen. Ook als u verzekerd bent is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen.

Stap 1: Bel het 24-uur infonummer

Ons infonummer is 24 uur per dag bereikbaar. Heeft u of uw familielid een ongeval gehad en wilt u met spoed naar een kliniek in Nederland getransporteerd worden, dan informeren wij u snel en vrijblijvend over uw opties. Wij horen dagelijks veel verschillende verhalen en kunnen met onze ervaring u goed adviseren.

Stap 2: Offerte bevestigen

Wij sturen u na uw aanvraag per onmiddellijk een offerte toe, welke in detail alle kosten opsomt. Nadat u de offerte heeft goedgekeurd, zullen wij weer contact met u opnemen. Zodra alles op orde is zetten we direct alles in beweging, om u of uw familieleden vanuit het buitenland snel en veilig naar huis te brengen.

Stap 3: Organisatie van uw repatriëring

Afhankelijk van de gezondheidstoestand van de patiënt kiezen wij de beste route en een passend ambulancevliegtuig. Wij organiseren de noodzakelijke transporten zoals de ambulance naar het vliegveld toe. Ook zorgen wij voor de formaliteiten en verzorgen de communicatie met de artsen. Bovendien stellen wij het medische specialistenteam samen, dat de patiënt gedurende de vlucht begeleidt. Dit alles doen wij om u er van te verzekeren dat u weer veilig naar Nederland komt.

Stap 4: repatriëring van bed-tot-bed

Om een zo patiëntvriendelijk mogelijke repatriëring te verzekeren, transporteren we de patiënt van ziekenhuisbed naar ziekenhuisbed. Daarbij wordt de patiënt uit het behandelende ziekenhuis opgehaald, per ambulance naar het vliegveld gebracht en van daar in het vliegtuig naar het gewenste land gevlogen. Aan het vliegveld van bestemming haalt een ambulance de patiënt op en brengt ze veilig naar het gewenste ziekenhuis of naar huis. Dit alles kunnen wij snel regelen zodat u verzekerd bent van goede zorg in uw eigen land.

De service van de Ambulancevlucht-Centrale

We vragen u niet naar uw verzekering, maar helpen u snel en ongecompliceerd verder, onafhankelijk van waar in het buitenland u een ongeluk heeft gehad. Onze internationale afdelingen staan dagelijks op elk gewenst moment, overdag of ’s nachts voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek voor u klaar.

Heeft u nog vragen?

Zou u meer over de organisatie van een repatriëring in het vliegtuig willen weten? Veel nuttige informatie hebben wij voor u in onze FAQ samengesteld.

Neem contact met ons op

Wij adviseren u graag en bespreken met u vrijblijvend de mogelijkheden van uw speciaal geval. Op wens ontvangt u een gratis offerte betreffende uw repatriëring zonder verzekering. Neem 24 uur per dag contact met ons op:

Neem contact met ons op