Medische transport WK 2022 Qatar

Leestijd: 3 minuten

Ondanks de controverse om het wereldkampioenschap in Qatar besluiten veel mensen nog steeds om van 20 November tot 18 December naar het kleine oliestaatje toe te reizen om Nederland te zien spelen. Een directe vlucht zal ongeveer 6,5 uur duren waarna je door gemiddelde temperaturen van 30 graden wordt begroet. Voor veel Nederlanders zal dit een grote verandering zijn van de gemiddelde temperatuur die we de laatste tijd in de lage landen hebben gehad. Mocht u naar Qatar gaan voor het wereldkampioenschap denk dan wel aan de volgende dingen en ga goed voorbereid op voetbalreis.

Regels in Qatar

In vergelijking tot Nederland zijn de regels in Qatar wat strenger omtrent zaken als alcohol, kledingvoorschriften en buitenechtelijke relaties. Deze zaken zijn in het streng islamitische land natuurlijk niet hetzelfde als in Nederland, hier zullen voetbalfans rekening mee moeten houden. Er voor het WK wel wat aangepaste regels zijn zoals het toestaan van niet getrouwde stellen, vrienden en mensen van hetzelfde geslacht om in dezelfde hotelkamer te verblijven.

Ook voor alcohol zijn er aangepaste regels voor dit WK, normaal is het drinken van alcohol in het openbaar of dronken zijn verboden. Voor het WK is dit aangepast en zijn mensen toegestaan om in speciale WK festival plaatsen dag en nacht bier te kopen en consumeren. In de stadions is bier ook te koop maar kan niet in de ring worden gedronken. Hier kunnen alleen non-alcoholische drankjes worden geconsumeerd. In het algemeen kunnen voetbalfans er van uit gaan dat veel regels in Qatar wat soepeler zijn dan normaal voor het WK.

Naast de strengere wetten is in Qatar ook het verkeer een hele andere ervaring dan in Nederland. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft aan dat weggebruikers vaak van rijbaan wisselen zonder hun richting aan te geven. Ook zouden verkeerslichten langer op rood blijven staan en zijn de boetes veel hoger dan in Nederland.

Door deze verschillen moeten Nederlanders die naar Qatar gaan goed op letten om de regels niet te breken en de cultuur van Qatar te respecteren. Het zal hopelijk een gezellig WK worden voor alle supporters die vanuit de hele wereld naar Qatar komen om hun land toe te juichen. Maar wat als u plotseling snel naar huis moet?

Ongeval in Qatar

Met naar verwachting ruim 1,2 miljoen fans zal het zeker niet rustig worden in Qatar tijdens het WK. Dit brengt naast veel sfeer ook meer risico’s met zich mee, corona is en blijft een gevaar voor veel mensen. Met al deze fans bij elkaar is het gevaar om corona te krijgen hoger dan normaal. Naast ziek te worden is er altijd een kans dat iemand verongelukt op een andere manier. Voor oudere mensen kunnen de warme temperaturen een verhoogd risico op een zonnesteek geven en door de verkeerssituatie is de kans op een ongeluk ook groter. Goed voorbereid op reis gaan is altijd een goed idee en wij raden daarom ook altijd aan om een aanvullende reisverzekering af te sluiten.

Mocht u in een situatie belanden waardoor u in Qatar naar het ziekenhuis moet worden gebracht is het begrijpelijk dat u weer zo snel mogelijk naar Nederland toe wilt. Op meerdere ranglijsten staat Nederland ver boven Qatar op het gebied van gezondheidszorg waardoor betere zorg in Nederland vrijwel gegarandeerd is. Voor veel mensen die zich hebben verongelukt in het buitenland is het echter moeilijk om weer terug in Nederland te komen. Dit kan te maken hebben met het feit dat ze niet in staat zijn om te vliegen of vanwege quarantainemaatregelen in verband met Corona. In deze situaties kan de Ambulancevlucht Centrale u goed helpen.

Organiseer een repatriëring uit Qatar

Mocht u voor iemand anders of uzelf een repatriëring willen organiseren kan de Ambulancevlucht Centrale u door het gehele proces helpen. Zelfs als u in Qatar vast zit kunnen wij u weer snel terug naar Nederland vliegen met de modernste vliegtuigen en ervaren medisch personeel aan boord. Met onze bed-to-bed service regelen wij het gehele vervoer vanuit het ziekenhuis in Qatar tot en met het ziekenhuis in Nederland.

Wanneer u met ons in contact komst kunnen wij meteen kijken naar de eerstvolgende mogelijkheid om u naar Nederland te krijgen. Dit kan in de meeste gevallen al binnen 48 uur. De Ambulancevlucht Centrale regelt al het vervoer en heeft alleen de medische documentatie van de patiënt nodig, zodra wij alle nodige documenten hebben kunnen wij de missie starten.

Per ambulancevliegtuig

Een ambulancevliegtuig biedt de meeste flexibiliteit aan voor de patiënt en voor het ziekenhuis. Zodra het ambulancevliegtuig vertrekt naar Qatar is de communicatie al lang gestart en worden er constant updates verzonden om ervoor te zorgen dan de patiënt op het vliegveld is zodra het vliegtuig land. Eenmaal op het vliegveld wordt de patiënt van de ambulance in het vliegtuig verplaatst waar hij onder toezicht van het medische team naar Nederland wordt gevlogen. Wanneer de patiënt in Nederland aankomt staat er alweer een ambulance op hem te wachten die naar het ziekenhuis rijdt en zo de missie tot een einde brengt.

Voor sommige patiënten is het noodzakelijk dat er niet een te lage druk in de cabine is wanneer ze vervoerd worden. Met onze ‘sea-level-flight’ kunnen wij in combinatie met een speciale cabine lager vliegen waardoor de druk niet te laag is. Patiënten met bepaalde medische situaties kunnen hierdoor toch vervoerd worden naar Nederland.

Wat kost een medische repatriëring?

De kosten voor een medische repatriëring zijn geheel situatieafhankelijk. De kosten per vlucht namelijk afhankelijk van:

  • De af te leggen afstand
  • De mate van zorgbehoefte van de patiënt
  • Het aantal begeleiders dat meereist
  • De beschikbaarheid van voertuigen en personeel die moeten worden ingezet voor de vlucht

Omdat ambulancevluchten vaak binnen korte termijn moeten worden georganiseerd kunnen de kosten per reis uiteenlopen.

Neem contact met ons op