Kosten voor een repatriëring naar Nederland

Leestijd: 2 minuten

Kosten voor een repatriëring naar Nederland

Een repatriëring naar Nederland kan om verschillende redenen noodzakelijk worden. U kunt zich tijdens de vakantie bijvoorbeeld verongelukken en in een ziekenhuis terecht komen. In dit geval willen de meeste mensen weer terug naar Nederland voor verdere behandeling maar kunnen ze dat niet op eigen kracht.

Het kan ook voor komen dat wanneer u ernstig ziek bent dat er een bepaalde behandeling alleen in het buitenland beschikbaar is. In deze gevallen is het ook nodig om onder medische begeleiding gerepatrieerd te worden. De redenen voor een noodzakelijke repatriëring zijn, net als de kosten, verschillend.

Vergoed de zorgverzekering de kosten voor een repatriëring naar Nederland?

De verzekering vergoed in veel gevallen repatriëringen niet zo gemakkelijk. Het is namelijk nodig dat er een aanvullende verzekering voor is afgesloten wat in veel gevallen niet is gedaan. Als dit wel het geval is moet de verzekeraar een medisch noodzakelijke repatriëring dekken. Dit houd kortgezegd in dat u moet kunnen aangeven dat het noodzakelijk is dat u medische zorg in Nederland moet krijgen. Dit moet dan nog worden goedgekeurd door de verzekeraar wat lang kan duren. Als u niet verzekerd bent of niet zo lang kan wachten moet de repatriëring door uzelf worden betaald. Wij berekenen graag snel en vrijblijvend een offerte voor u.

Hoe ziet een standaard repatriëring er uit?

Een repatriëring kan op verschillende manieren plaatsvinden. In de meeste gevallen wordt een ambulancevliegtuig ingezet. Daarin kan de patiënt zittend of liggend worden vervoerd. Medisch personeel begeleidt de vlucht en het vliegtuig is volledig uitgerust met medische apparatuur. Bij complicaties kan dus altijd worden ingegrepen. Daarnaast is het vaak ook mogelijk, dat een of meerdere vertrouwde personen de patiënt begeleiden.

Berekening voor de kosten van een repatriëring naar Nederland

De kosten voor het repatriëren hangen af van verschillende factoren:

Vliegafstand

De kosten van een ambulance vlucht worden ook afhankelijk van de lengte van de vlucht berekent. Zo is bijvoorbeeld een vlucht vanuit Marokko duurder dan een vlucht vanuit Polen.

Urgentie

Wij kunnen in de meeste gevallen de vlucht al binnen 24 uur uitvoeren. Afhankelijk van de positie van het ambulancevliegtuig die voor de missie wordt ingezet kan dit ook langer duren. Dit heeft ook invloed op de kosten aangezien het sneller voorbereiden van een ambulancevlucht hogere kosten met zich meebrengt. Hoe vroeger u zich bezighoud met het repatriëren, hoe geringer de kosten kunnen uitvallen.

Toestand van de patiënt

Afhankelijk van de toestand van de patiënt kan repatriëren gecompliceerder worden. In sommige gevallen is het nodig om gespecialiseerde artsen in te zetten of om extra apparatuur mee aan boord te nemen. Ook kan het voorkomen dat voor een patiënt de druk in de cabine gereguleerd moet worden door lager te vliegen dan gewoonlijk. Deze zogenaamde 'Sea-level-flight' verbruikt meer brandstof en brengt daarom ook meer kosten met zich mee.

Begeleidende personen

Het is begrijpelijk, dat een patiënt vertrouwde mensen om zich heen wil hebben, die ze gedurende de repatriëring naar Nederland begeleiden. De kosten voor een repatriëring hangen af van het aantal begeleiders, bij de Ambulancevlucht-Centrale geldt in de meeste gevallen dat één persoon gratis mee kan reizen.

Ambulance transport

Vanzelfsprekend organiseren wij voor u het transport in een ambulance van het ziekenhuis in het buitenland naar het vliegtuig en van de Nederlandse luchthaven tot aan het gewenste doel. Deze diensten zijn onderdeel van onze uitgebreide bed-tot-bed-service, die wij u bij alle repatriëringen aanbieden. Aan de ene kant zorgen wij daarmee voor het bijzonder patiëntvriendelijke en medisch verantwoorde ziekentransport op elk moment van de repatriëring, aan de andere kant ontlasten wij u als familieleden van de patiënt maximaal, omdat wij u de gehele organisatie uit handen nemen.

Welke diensten zijn inbegrepen in ons aanbod?

Belt u ons gewoon op, omschrijf uw verzoek, en u krijgt binnen de kortst mogelijke tijd een offerte van de kosten voor een repatriëring naar Nederland. In deze offerte zijn alle eerder genoemde diensten inbegrepen. Aangezien deze verschillend zijn per missie kunnen wij helaas geen exacte prijs geven voor een repatriëring. Vraag gerust telefonisch of per email naar een vrijblijvende offerte.

Neem contact met ons op

Wij staan dagelijks 24 uur voor u klaar en adviseren u gratis en vrijblijvend. Op verzoek maken wij een offerte op maat voor u voor uw repatriëring naar Nederland.

Neem contact met ons op