De uitrusting van een ambulance vliegtuig

Van binnen lijkt de uitrusting van vele medische vliegtuigen op de intensive care afdeling van een ziekenhuis: Één of - bij een groter vliegtuig - meerdere brancards, de zogenaamde stretchers, waarop de patiënten uiteindelijk worden getransporteerd, begeleid door medische apparatuur die permanent de vitale levensfuncties van de patient bewaken en bij behoefte alarm slaan.

De individuele uitrusting van een ambulance vliegtuig reikt van ademhalingstoestellen en monitorsystemen via pacemaker- en defibrillatorsystemen tot aan infusie-inrichtingen, inclusief omvangrijke voorraden aan medicamenten. Adrenaline, bètablokkers, anti-coagulantia (bloedverdunners) zoals Heparin en vele andere EHBO-medicamenten zijn bij elke vliegende ambulance in voldoende hoeveelheden in voorraad.

Dankzij deze uitgebreide uitrusting aan boord van een ambulance vliegtuig kunnen wij zelfs veeleisend intensive care vervoer van patiënten met ademhalingsapparatuur veilig en snel realiseren. Overigens: Vóór de ambulancevlucht worden zowel de medische uitrusting als de mee te nemen medicamenten m.b.t. de gezondheidstoestand van een patiënt aangepast. Zo zijn steeds de best mogelijke verpleging en de maximale medische veiligheid van de betreffende patiënt gewaarborgd.

De uitrusting van een ambulance vliegtuig

Heeft u nog vragen?

Wilt u meer weten over de organisatie en de afwikkeling van een ziekentransport in het vliegtuig? Veel nuttige informatie over repatriëringen hebben wij verzameld in onze FAQ

Neemt u contact met ons op

Ons ervaren, internationale team is dagelijks 24 uur voor u beschikbaar en adviseert u gratis. Desgewenst maken wij voor u een vrijblijvende offerte voor uw ziekentransport.

Neem contact met ons op