Repatriëringsdienst uit Windhoek (Namibië) naar Hoogeveen (Nederland)

De vakantietijd is voor de meesten onder ons de mooiste tijd van het jaar. Dan is het bijzonder treurig als een zware verwonding de ontspanning abrupt beëindigt en een repatriëring naar het thuisland nodig wordt. Zo is het met één van onze patiëntes onlangs gebeurd, toen zij zich net op haar welverdiende vakantiereis in Namibië in het zuiden van Afrika bevond. Zij was ongelukkig gevallen en had daarbij een dijbeenhalsbreuk opgelopen. Haar echtgenoot nam contact op met de repatriëringsdienst van de Ambulancevlucht-Centrale en vroeg ons, om voor zijn vrouw op korte termijn een ziekentransport per vliegtuig naar Hoogeveen te organiseren. Daar zou de patiënte de best mogelijke verpleging krijgen en vakkundig worden geopereerd.

Repatriëringsdienst uit Windhoek (Namibië) naar Hoogeveen (Nederland)

Aangezien wij ons op wereldwijd patiënten-transport per vliegtuig hebben gespecialiseerd, konden wij ook voor deze speciale vliegroute binnen de kortste tijd een adequaat reddingsvliegtuig voor de repatriëring organiseren. Om de gewonde patiënte zo comfortabel mogelijk te transporteren, realiseerden wij het totale terugtransport uit Afrika volgens het complete bed-tot-bed-principe uit één hand. Naast de ambulance-jet type Bombardier Learjet 60 zorgden wij voor het vervoer op de grond met de ambulance, zowel in Windhoek vanaf de kliniek naar de luchthaven Hosea Kutako International Airport, als vanaf luchthaven Groningen/ Eelde naar de kliniek in Hoogeveen. Vanzelfsprekend werd de gehele repatriëring naar Nederland onder hooggekwalificeerde geneeskundige begeleiding op de grond en in de lucht uitgevoerd. Kort nadat wij de patiënte aan de artsen in Hoogeveen konden overdragen, werd zij met succes geopereerd en bevindt zich reeds aan de beterende hand.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Onze competente, ervaren medewerkers zijn dagelijks 24 uur per dag voor u bereikbaar en maken op wens een gratis, vrijblijvend aanbod. Neemt u contact met ons op:

Terug naar het overzicht