Repatriëring uit Faro (Portugal)

In de afgelopen week bereikte ons een verzoek om een ambulancevlucht uit Faro (Portugal): Een Nederlandse staatsburger vroeg bij de Ambulancevlucht-Centrale een zo snel mogelijke repatriëring voor zijn 74-jarige echtgenote aan. Zij had tijdens hun gemeenschappelijke vakantie in Portugal een heupbeenbreuk opgelopen en kon zich slechts met moeite en met hevige pijn bewegen. De patiënte moest daarom aan boord van een ambulance vliegtuig zo comfortabel en snel mogelijk naar haar thuisland, naar Rotterdam (Nederland), worden gebracht om de best mogelijke geneeskundige behandeling en rehabilitatie te krijgen.

Repatriëring uit Faro (Portugal)

Vanzelfsprekend lukte het de repatriëringsdienst van de Ambulancevlucht-Centrale voor dit patiëntenvervoer snel een passend vliegtuig, type Bombardier Learjet 35, op de luchthaven Faro (Portugal) gereed te stellen.

De internationale luchthaven Faro is het op twee na grootste luchtverkeersknooppunt van Portugal en wordt wegens de nabijheid van de geliefde vakantiestreek vaak de Poort naar de Algarve genoemd.

Vanzelfsprekend werd de gehele repatriëring door een ervaren artsenteam begeleid, dat de toestand van de patiënte ononderbroken onder controle had. Na een korte vliegtijd landde het ambulance vliegtuig in Rotterdam, vanwaar de patiënte met een ambulance werd afgehaald en naar de behandelde kliniek werd gebracht. Daar werd zij aan de artsen ter plaatse overgedragen.

Heeft u nog vragen?

Ons internationale, ervaren team adviseert u gaarne en maakt voor u op wens een gratis, vrijblijvende offerte. Neem op elk gewenst moment contact op met onze 24-uurs service:

Terug naar het overzicht