Met het syndroom van Ehlers-Danlos voor een operatie naar Barcelona

Jill is pas 40 jaar, maar ze heeft al heel wat meegemaakt in haar leven: de Nederlandse lijdt aan een instabiele cervicale wervelkolom. De verbinding tussen haar hoofd en de wervelkolom is als gevolg van het zogenaamde syndroom van Ehlers-Danlos te beweeglijk. Deze aandoening kan zeer onaangename gevolgen hebben, zoals duizeligheid, ernstige hoofdpijn, visuele stoornissen of geheugenproblemen. De kwaliteit van het leven wordt door de ziekte zodanig ernstig beperkt, dat een operatie voor Jill onvermijdelijk bleek te zijn.

Helaas kunnen slechts enkele deskundigen deze ingreep uitvoeren. En geen van deze specialisten bevindt zich in Nederland. We voerden daarom een ambulancevlucht van Amsterdam naar Barcelona uit, zodat Jill in een wereldwijd bekende, specialistische kliniek kon worden behandeld.

Voorbereidingen

Aangezien wij vaker patiënten met een instabiele nekwervelkolom naar de Spaanse specialistische kliniek transporteren, behoort Amsterdam-Barcelona tot onze vaste routes. Het was voor ons dus geen probleem om op Amsterdam Schiphol Airport een ambulancevliegtuig van het type Bombardier Learjet 35 gereed voor vertrek te maken. De medische crew aan boord van de Learjet had al verschillende patiënten begeleid met dezelfde aandoening als Jill. Het personeel was dan ook op alle scenario’s voorbereid die een dergelijke vlucht met zich mee kan brengen.

Voor de vlucht namen we enkele speciale maatregelen om het patiëntentransport voor Jill zo comfortabel mogelijk te maken. Zo zag de complete bemanning af van het gebruik van parfum of aftershave. Intensieve geuren zijn  voor patiënten met een instabiele cervicale wervelkolom namelijk vaak moeilijk te verdragen en kunnen zware symptomen uitlokken.

Snel en veilig naar Barcelona

Dankzij onze ervaring en onze uitstekende voorbereiding verliep alles soepel op de dag van het transport. Ons vliegtuig bracht Jill veilig naar Barcelona International Airport, waar een door ons georganiseerde ambulance al klaar stond om haar naar de specialistische kliniek te brengen. Hier wacht Jill nu op haar operatie. Na afloop van de behandeling hoopt ze met een lijnvlucht terug naar huis te kunnen. Wij duimen voor haar!

Neem contact met ons op

Wij staan dagelijks 24 uur per dag voor u klaar en organiseren ook uw ambulancevlucht. Neem contact met ons op voor een gratis adviesgesprek of een vrijblijvende offerte.

Neem contact met ons op