Met een watervliegtuig naar de ambulance jet

De Maldiven zijn een echt tropisch paradijs en ideaal voor vakantiegangers die houden van zomerse temperaturen en fantastische stranden. Veel kleine eilandjes zijn toegankelijk voor toeristen en bieden rust en afzondering. Bij medische problemen is deze afzondering echter plotseling niet meer zo wenselijk: vaak beschikken deze eilanden niet over speciale medische faciliteiten en is de hotelarts zeer beperkt in zijn mogelijkheden.

Een dergelijke situatie deed zich voor bij een patiënt met een ernstige zenuwziekte, die zich op een klein eilandje in het noorden van de Maldiven bevond. Hij moest naar Zwitserland worden overgebracht om in een speciale kliniek te worden behandeld. De Ambulancevlucht Centrale werd verzocht om het transport te regelen.

Met het watervliegtuig naar Malé

Een normaal transport naar de luchthaven met de ambulance was niet mogelijk, omdat het enige grotere vliegveld van de Maldiven in de hoofdstad Malé op het eiland Hulhulé ligt. We vonden daarom een oplossing die inspeelde op de bijzondere situatie. Het transport van mensen en goederen vindt op de Maldiven hoofdzakelijk plaats met schepen en watervliegtuigen. Omdat een schip te langzaam is, organiseerden wij voor het traject naar Malé een geschikt watervliegtuig. Zo konden we een veilig transport garanderen.

Van Malé naar Zürich

Het verdere vervoer van de patiënt naar Zürich was slechts nog routine: We brachten de patiënt op Velana International Airport aan boord van een ambulancevliegtuig van het type Gulfstream G100 en startten zo snel mogelijk. Tijdens de vlucht, die bijna 13 uur duurde, werd onze gast goed verzorgd door de medische crew. Na de landing op Zürich Airport droegen we de patiënt over aan de wachtende ambulance. Kort daarna arriveerde de patiënt in het bestemmingsziekenhuis en kon zijn therapie beginnen. Wij wensen hem het allerbeste!

Neem contact met ons op