Ambulancevlucht voor jonge kankerpatiënt naar San Diego

Kinderen horen gezond te zijn en van het leven te genieten. Toch krijgen sommige kinderen al op jonge leeftijd te maken met ernstige gezondheidsproblemen. Dit was ook het geval bij de kleine Agata uit Katowice. Bij de zevenjarige werd een hersentumor gediagnosticeerd en vervolgens operatief verwijderd.

Vanzelfsprekend wilden de ouders alles eraan doen, om hun dochtertje de beste vervolgbehandeling te bieden. In dit geval betekende dit een gespecialiseerde bestraling, die wereldwijd in slechts enkele ziekenhuizen wordt aangeboden. Het Rady Children’s Hospital in San Diego verklaarde zich bereid om Agata op te nemen. De behandeling daar zou echter hoge kosten met zich mee brengen - meer dan de familie zich kon veroorloven.

De ouders van Agata lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan. Ze startten een inzamelingsactie op internet en zochten de publiciteit om het kleine patiëntje te helpen. In een mum van tijd en onder grote belangstelling van de media zamelde het gezin voldoende donaties in voor Agata’s reis naar San Diego om daar te worden behandeld.

Centraal in de media

Voor het veilig transport van Agata was er een ambulancevliegtuig nodig. Het gezin vroeg ons om ondersteuning en wij hielpen graag. Binnen korte tijd organiseerden we alles voor een probleemloos transport en stelden een ambulancevliegtuig van het type Bombardier Learjet 45 in Katowice ter beschikking. Het modern uitgeruste vliegtuig bood voldoende ruimte voor het medische team en Agata’s moeder, die vanzelfsprekend gedurende de hele vlucht niet van de zijde van het kleine patiëntje week.

Terwijl de meeste ambulancevluchten onopgemerkt blijven, was de situatie hier anders. Omdat Agata zo bekend op internet was, deed zelfs de Poolse televisie verslag van Katowice International Airport. Wij ondersteunden het gezin bij de omgang met de media en verstrekten bereidwillig informatie over de details van de aankomende vlucht.

De snelste route naar de VS

Bombardier Learjet 45

Terwijl de interviews nog in volle gang waren, gingen onze piloten aan de slag met de voorbereidingen voor het vertrek. Agata bevond zich op dat moment reeds onder de hoede van de vluchtarts. Korte tijd later kon de Learjet opstijgen en vloog over IJsland en Canada naar de VS. Bij de landing op San Diego International Airport stond al een ambulance op Agata te wachten die haar veilig naar het ziekenhuis bracht, waar ze aan de artsen werd overgedragen.

Wij wensen ons kleine dappere patiëntje alle goeds voor de komende bestraling. Waarschijnlijk zal Agata daarna nog een verdere behandeling moeten ondergaan. Agata's ouders hopen daarom om nog meer donaties. Indien ook u Agata’s behandeling wilt ondersteunen, kunt u dat hier doen.

Neem contact met ons op