Ambulancevlucht naar een doktersafspraak in Barcelona (Spanje)

Een Franse staatsburgeres nam vorige week met de medische repatriëringsdienst van de Ambulancevlucht-Centrale contact op. Haar broer, die zich in Brussel in onkologische behandeling bevond, moest aan boord van een reddingsvliegtuig voor een speciale behandeling naar Barcelona (Spanje) worden gebracht. In België waren alle therapiemogelijkheden uitgeput, zodat zijn toestand alleen nog maar zienderogen slechter werd. Een specialist in Barcelona had daarop een bijzondere kankerbehandelingsmethode voorgesteld, en verwachtte de patiënt zo snel mogelijk in zijn kliniek. Wegens zijn miserabele gezondheidstoestand kwam voor de patiënt alleen nog een snel ziekentransport in een medisch uitgerust vliegtuig in aanmerking.

Ambulancevlucht naar een doktersafspraak in Barcelona (Spanje)

Een normale situatie in het dagelijks leven van de Ambulancevlucht-centrale. Direct op de volgende dag zetten wij een ambulance vliegtuig type Beechcraft King Air 200 gereed, dat de patiënt van de luchthaven Brussel afhaalde en in begeleiding van een hooggekwalificeerd geneeskundig team naar Barcelona (Spanje) vloog. In afspraak met de opdrachtgeefster kozen wij voor dit economische vliegtuig met turboprop-aandrijving, omdat het vooral voor internationale ziekentransporten binnen Europa geschikt is. Met behulp van onze Frans en Spaans sprekende afdelingen zorgden we voor een directe en probleemloze communicatie, zowel voorafgaand aan de vlucht tijdens de planning, als tijdens het complete verloop van het ziekenvervoer. Vanzelfsprekend zorgden we voor een geneeskundig veilige en maximaal comfortabele overbrenging van de patiënt, doordat we in het kader van onze bed-naar-bed-service ook voor het vervoer op de grond in de ambulance in België en in Spanje zorgden.

Het gezin van de patiënt was zó tevreden met onze service, dat ze bij ons drie weken later opnieuw een ambulancevlucht in opdracht gaven: Deze keer was het de terugkeer van de patiënt naar zijn domicilie in Palma de Mallorca, waar hij na de inspanning van de kankertherapie weer op krachten kon komen.

Wilt u meer informatie ontvangen over repatrieringen in het buitenland: In onze FAQ hebben wij veel informatie voor u verzameld.

We staan 24 uur per dag voor u klaar!

Ons internationale, ervaren team adviseert u gaarne en maakt voor u op wens een gratis, vrijblijvende offerte. Neem op elk gewenst moment contact op met onze 24-uurs service:

Terug naar het overzicht