Ambulance vlucht voor Jayme

Toen een echtpaar uit Rijswijk het vreselijke nieuws kreeg dat hun eenjarige zoontje Jayme aan spinale spieratrofie (SMA) lijdt, wisten ze het direct: ze zouden zich niet zomaar bij hun lot neerleggen, maar wilden vechten voor het leven en de gezondheid van hun zoontje. Ze zochten de openbaarheid en startten een crowdfunding, die veel aandacht kreeg in de Nederlandse media. Hierdoor kon het gezin voldoende geld inzamelen om hun zoon een zeer dure behandeling in Hongarije te laten ondergaan. Hier kreeg hij een medicijn dat in Nederland nog niet is toegelaten.

Bombardier Challenger 650

Patiëntentransport naar Boedapest

Voor de organisatie van de ambulancevlucht wendde de familie zich vol vertrouwen aan de Ambulancevlucht Centrale. Dankzij onze jarenlange ervaring is de logistiek van een dergelijk patiëntenvervoer geen probleem, ook niet als de patiënt nog een kind is. Omdat beide ouders als begeleiders wilden meevliegen en er bovendien nog voldoende bagage voor een behandelingsverblijf in Boedapest van meerdere maanden vervoerd moest worden, kozen we voor een ruime ambulancejet van het type Bombardier Challenger 650. We stelden een gespecialiseerd medisch team onder leiding van een ervaren kinderarts samen. Zo werd de veiligheid van onze kleine patiënt te allen tijde gewaarborgd.

Op de dag van de ambulance vlucht haalden we moeder en kind in een ambulance op en regelden we bovendien een taxi die de vader en de bagage naar het vliegveld bracht. Op Rotterdam Airport stond de Challenger 650 al gereed voor vertrek en kon kort na aankomst van onze passagiers opstijgen. Tijdens de vlucht zorgde onze vluchtarts ervoor dat het gedurende de complete vlucht goed ging met zijn kleine patiënt.  Het jongetje voelde zich dan ook helemaal op zijn gemak en keek geïnteresseerd naar de voorbijtrekkende wolken. Na de aankomst op Budapest Ferihegy International Airport brachten wij het gezin eerst naar een gehuurd appartement. De behandeling van Jayme in het ziekenhuis was gepland voor de volgende dagen.

De familie bedankte ons na afloop van de vlucht hartelijk voor de uitstekende organisatie en de succesvolle uitvoering. De behandeling van Jayme is inmiddels afgesloten en we wensen hem en zijn familie, dat het zal leiden tot het gewenste succes.

De ouders van Jayme hebben een stichting opgericht om de behandeling van Jayme te kunnen financieren maar ook om andere kleine kinderen met SMA te ondersteunen. Op de website van de stichting heb je de mogelijkheid om met een donatie de strijd tegen SMA te steunen.

Terug naar het overzicht