Medische vluchtbegeleiding

Blutdruck Meßgerät

Voor mobiele patiënten zonder acuut ziektebeeld bieden wij een medische begeleiding aan. Door een arts begeleide vluchten zijn vooral attractief voor zwakke, maar nog mobiele patiënten, die op hun reis niet door een familielid of een andere referentiepersoon kunnen worden begeleid.

De medische vluchtbegeleiding wordt uitgevoerd door een medisch specialist of een verpleger, die zich gedurende de gehele vlucht in de nabijheid van de patiënt bevindt! Daardoor kan de vluchtarts snel ingrijpen wanneer de toestand van de patiënt verslechtert. De meegebrachte EHBO-uitrusting stelt het begeleidende medische personeel in staat indien nodig de patiënt eerste hulp te verlenen.

Bij de keuze van de begeleidende arts letten wij erop dat, naast de vakspecifieke kwalificering, de patiënt en arts bij elkaar passen. Het psychisch welzijn van de patiënt is, vooral bij langeafstandsvluchten, een essentieel bestanddeel van een geslaagd patiëntentransport door de lucht.

Medisch begeleide vluchten worden meestal in de businessclass uitgevoerd, maar kunnen ook in de economyclass worden gerealiseerd.

Heeft u nog vragen?

Indien u behoefte heeft aan meer informatie betreffende de aanvraag van een medisch begeleide vlucht, is het zinvol een kijkje te nemen bij onze FAQ. Daar hebben wij de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld.

Neem contact met ons op

Onze competente, ervaren medewerkers zijn dagelijks 24 uur per dag voor u bereikbaar en checken, of u in aanmerking komt voor medische vluchtbegeleiding. Op wens ontvangt u van ons een kosteloos, vrijblijvend aanbod. Neemt u contact met ons op: