Medische vluchtbegeleiding

Blutdruck Meßgerät

Voor mobiele patiënten zonder acute ziekte bieden wij een medische begeleiding aan. Door een arts begeleide vluchten zijn vooral attractief voor zwakke, maar nog mobiele patiënten, die op hun reis niet door een familielid of een andere verzorger kunnen worden begeleid.

De medische vluchtbegeleiding wordt uitgevoerd door een medisch specialist of een verpleegkundige, die zich gedurende de gehele vlucht in de nabijheid van de patiënt bevindt. Daardoor kan snel ingegrepen worden wanneer de toestand van de patiënt verslechtert. Een EHBO-uitrusting stelt het begeleidende medische personeel in staat de patiënt indien nodig eerste hulp te verlenen.

Bij de keuze van de begeleidende arts letten wij erop dat, naast de vakspecifieke kwalificering, de patiënt en arts bij elkaar passen. Het psychisch welzijn van de patiënt is, vooral bij langeafstandsvluchten, een essentieel bestanddeel van een geslaagd patiëntentransport via de lucht.

Medisch begeleide vluchten worden meestal in de businessclass uitgevoerd, maar kunnen ook in de economyclass worden gerealiseerd.

Heeft u nog vragen?

Indien u behoefte heeft aan meer informatie betreffende de aanvraag van een medisch begeleide vlucht, is het zinvol een kijkje te nemen bij onze FAQ. Daar hebben wij de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld.

Neem contact met ons op

Onze competente, ervaren medewerkers staan dagelijks 24 uur voor u bereikbaar en kijken, of u in aanmerking komt voor medische vluchtbegeleiding. Desgewenst ontvangt u van ons een gratis, vrijblijvende offerte.

Neem contact met ons op