Ziekentransport binnen Nederland

Ook nationale patiëntentransporten voeren wij snel, veilig en competent uit, met behulp van de passende ambulance-vliegtuigen of ambulance-helikopters. Vaak moeten patiënten naar een gespecialiseerde kliniek worden vervoerd, of zieke pasgeboren baby's worden voor een behandeling van de kraamkliniek naar een kinderziekenhuis overgebracht. Soms komt het ook voor dat ernstig zieken in de buurt van hun familieleden in een andere regio behandeld willen worden. In zulke gevallen organiseren wij het patiëntentransport met de ambulance-jet of reddingshelikopter op korte termijn en onbureaucratisch.

Voor uw nationale ambulancevlucht en voor ziekentransporten naar de buurlanden zetten wij bijvoorbeeld medisch ingerichte ambulance vliegtuigen van het type King Air 200 in. Op langere vluchtroutes zetten wij de bekende ambulance-vliegtuigen van het type Learjet in, die sinds vele jaren als bijzonder betrouwbare reddingsvliegtuigen dienst doen.

Alle vliegtuigen die voor een ambulancevlucht worden ingezet, zijn onder andere met vast ingebouwde intensive care eenheden, intensive monitoring, intensive care beademingstoestellen en defibrillatorsystemen uitgerust. Om tijdens de ambulancevlucht een zo goed mogelijke patiëntenbegeleiding te waarborgen, begleiden wij patiënten per vliegtuig bovendien met gespecialiseerd geneeskundig personeel.