Ziekentransport binnen Nederland

Innenleben Rettungshelikopter

Ook ziekentransporten binnen Nederland voeren wij snel, veilig en uiterst zorgvuldig uit. Vaak wensen patiënten het transport naar een speciale kliniek. Het komt ook voor, dat ernstig zieken in de buurt van hun familieleden in een ander deel van Nederland behandeld willen worden. In zulke gevallen organiseren wij onbureaucratisch het ziekentransport in een ziekenauto, ambulancejet, of reddingshelikopter.

Omdat de afstanden binnen Nederland steeds relatief klein zijn, zal voor het transport binnen Nederland vaak gekozen worden voor een transport met de ziekenauto. Ook het transport met de reddingshelicopter heeft binnen Nederland een groot toepassingsgebied, omdat de reddingshelicopter bijna altijd vlak bij het gewenste ziekenhuis kan landen. Slechts op de wat grotere afstanden, zoals bijvoorbeeld Groningen-Maastricht of Groningen-Gent, geven wij een ambulancejet eventueel de voorkeur.

Voor binnenlandse ambulancevluchten maken we bijvoorbeeld ook gebruik van medisch hoogwaardig ingerichte ambulancevliegtuigen ook met turboprop aandrijving. Daardoor kunnen we ook landen op vliegvelden met een korte landingsbaan waar vele andere vliegtuigen niet landen kunnen. Ambulancejets zijn daarentegen eerder geschikt voor langere afstanden en hebben daarvoor de noodzakelijke actieradius en een hoge vliegsnelheid.

Hooggespecialiseerd medisch personeel begeleidt elk van onze ambulancevluchten. Alle gebruikte vliegtuigen zijn uitgerust met een vaste intensive care unit, intensive care monitoring, IC-beademingsapparatuur en defibrillatoren. Zo is de optimale verzorging van de patiënt op elk moment gegarandeerd.

 Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen of wilt u meer weten over de organisatie en het verloop van een repatriëring? Veel informatie vindt u in onze FAQ.

Wij staan 24/7 voor u klaar

Voor verdere informatie of een kosteloos, vrijblijvend aanbod voor uw repatriëring in het vliegtuig neemt u graag contact met ons op, dagelijks 24 uur per dag

Neem contact met ons op