Repatriëringen per vliegtuig

Of u nu op een cruise, stedentrip of skivakantie gaat, een ongeluk zit in een klein hoekje en kan altijd en overal gebeuren. Niemand houdt zich er graag mee bezig, maar een ongeluk of een acute ziekte tijdens een vakantie in het buitenland kan al snel een groot probleem worden. De eerste hulp vindt ter plekke plaats, maar veel patiënten willen graag thuis verder worden behandeld. De redenen liggen voor de hand: juist in exotischere landen kan vaak geen passende medische zorg worden geboden. Bovendien willen de patiënten zo snel mogelijk terug naar hun familie en belangrijke zaken thuis ter plekke regelen tijdens de herstelperiode. Dan is medische repatriëring per vliegtuig noodzakelijk.

Welke mogelijkheden zijn er voor repatriëringen per vliegtuig?

Voor medische repatriëringen per vliegtuig stellen we afhankelijk van de actuele gezondheidstoestand van de patiënt en het vluchttraject een ambulancejet of reddingsvliegtuig ter beschikking. Deze ambulancevliegtuigen zijn uitgerust met de modernste medische apparatuur en maken de best mogelijke medische zorg voor patiënten mogelijk, ook in de lucht. Of het nu gaat om het vervoer van een intensive care-patiënt of een minder gecompliceerde repatriëring, onze patiënten worden altijd uitstekend verzorgd en snel en veilig naar hun thuisland vervoerd.

Voor stabiele patiënten die alleen liggend vervoerd mogen worden, is repatriëring per lijnvliegtuig ook een optie. Omdat ze geen intensieve medische zorg nodig hebben, kunnen ze met medische begeleiding naar huis vliegen op een zogenoemde stretcher, die de plaats van meerdere passagiersstoelen inneemt. Ons zeer vakkundige medische personeel kan in geval van een complicatie snel ingrijpen, zodat het welzijn en de veiligheid van de patiënt ook bij repatriëringen per lijnvlucht altijd worden gewaarborgd.

Ambulancevlucht Centrale: 24 uur per dag bereikbaar voor uw repatriëring

De Ambulancevlucht Centrale is 24 uur per dag bereikbaar voor patiënten en familieleden. U beschrijft uw situatie aan de bekwame medewerkers van de centrale en krijgt altijd persoonlijk en vrijblijvend advies over zinvolle volgende stappen. Wij maken graag een offerte voor een veilige medische repatriëring op korte termijn. Daarna hoeft u zich nergens meer zorgen over te maken. Wij organiseren de repatriëring van ziekbed tot ziekbed. Daaronder valt ook het vervoer over de grond in een ambulance, om de patiënt bijvoorbeeld van het buitenlandse ziekenhuis naar de dichtstbijzijnde luchthaven of van de luchthaven van bestemming naar het ontvangende ziekenhuis te brengen. Ook de communicatie met de buitenlandse autoriteiten en met de artsen ter plaatse wordt door de Ambulancevlucht Centrale verzorgd. U houdt zich bezig met uw herstel, wij zorgen voor de rest.

Meer informatie over de organisatie en het verloop van een medische repatriëring kunt u vinden in onze FAQ. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ons 24 uur per dag bereiken: telefonisch, per e-mail of door ons contactformulier in te vullen.