Repatriëringen per vliegtuig

Leestijd: 1 minuut

Een medisch noodgeval kan altijd en overal gebeuren – ook op vakantie of op zakenreis. Bij een ongeval of bij een ernstige ziekte gedurende oponthoud in het buitenland wordt de eerste verzorging ter plaatse verstrekt. Aansluitend echter geven vele patiënten de voorkeur aan een vervolgbehandeling thuis. Hier zijn de medische standaards hoger dan in vele andere landen en de communicatie met artsen en verplegers is zonder spraak-barrière mogelijk. Daar komt nog bij dat de nabijheid van vrienden en familie het welbevinden en daarmee de genezing bevordert. Om de patiënt van zijn verblijfplaats terug naar huis te transporteren, is vaak een repatriëring in een vliegtuig noodzakelijk.

Repatriëring in een ambulancejet

Wanneer een patiënt intensive care verzorging nodig heeft of wanneer u een zo spoedig mogelijke repatriëring wenst, is dit in een ambulancejet meestal de beste mogelijkheid. Ambulancevliegtuigen bezitten een moderne intensive-care uitrusting en kunnen snel en onbureaucratisch worden ingezet. Ervaren artsen begeleiden de vlucht en kunnen bij behoefte snelle hulp verstrekken. Zo is de optimale verzorging van de patiënt op elk moment veiliggesteld.

Repatriëring in een lijnvliegtuig

Voor stabiele patiënten die alleen liggend vervoerd mogen worden, is repatriëring per lijnvliegtuig ook een mogelijkheid. De patiënt bevindt zich tijdens de vlucht op een zogenaamde stretcher. Door een privacygordijn wordt de patiënt gescheiden van de andere passagiers. Ook hier kan hooggekwalificeerd medisch personeel de vlucht begeleiden en bij complicaties direct ingrijpen.

Wij zorgen overal voor!

Het maakt niet uit of het om een ambulancejet of om een lijnvliegtuig gaat: ons team organiseert uw repatriëring. Met onze bed-to-bed service zorgen wij ook voor het transport in een ambulance voertuig naar de luchthaven van vertrek en voor de transfer van de luchthaven van bestemming naar het opnemende ziekenhuis. Op wens verzorgen wij ook de communicatie met de plaatselijke artsen en de buitenlandse autoriteiten. U houdt zich bezig met uw genezing, wij zorgen voor de rest!

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen of wilt u meer weten over de organisatie en het verloop van een repatriëring? Veel informatie vindt u in onze FAQ.

Neemt u contact met ons op

Voor verdere informatie of een gratis, vrijblijvende offerte voor uw repatriëring in een vliegtuig neemt u graag contact met ons op, dagelijks 24 uur per dag.

Neem contact met ons op