Medisch toerisme

Patiënten uit Oost-Europa, de Arabische landen en Azië laten zich graag in gerenommeerde klinieken in West-Europa maar ook in de U.S.A. en Israël behandelen. De redenen voor zulke behandelingen in het buitenland zijn uiteenlopend: Vaak is de kwaliteit van de medische verpleging in het thuisland niet voldoende of veel patiënten willen doelgericht door experts op bepaalde geneeskundige gebieden behandeld worden.

Ook Nederlandse patiënten maken steeds vaker gebruik van geneeskundige dienstverlening in het buitenland. Hierbij speelt het geen rol of de behandeling in Nederland, Europa of in de U.S.A. plaatsvindt: De Ambulancevlucht-Centrale organiseert het complete ziekenvervoer in het passende ambulance vliegtuig snel, veilig en economisch. Voor ziekenvervoer naar het naburige Europese buitenland zijn reddingsvliegtuigen met turboprop-aandrijving, zoals bijv. de Beechcraft King Air 200 of de Piper Cheyenne III zeer geschikt. Als het om intercontinentale ambulancevluchten gaat, realiseren wij die met ambulance-jets die over de nodige actieradius beschikken, zoals bijv. de Bombardier Learjet, de Bombardier Challenger, etc.

Randactiviteiten, zoals het bezorgen van reisdocumenten, tolkdiensten, contacten met de bestemmingsklinieken, de shuttle-service voor patiënten en familieleden, en nog veel meer, worden uiteraard door ons verzorgd. Onze eigen multiculturele competentie is een bijzonder pluspunt, dat een directe en ongecompliceerde communicatie met de internationale patiënten, familieleden en het geneeskundig personeel mogelijk maakt.