Ongecompliceerde repatriëring in een lijnvliegtuig

Leestijd: 2 minuten

Zeker, betrouwbaar, ongecompliceerd: een repatriëring moet snel en onbureaucratisch verlopen. Vaak vereist een noodsituatie de snelst mogelijke repatriëring van de patiënt in een ambulancevliegtuig of helikopter. Soms kan voor een stabiele patiënt een repatriëring in een lijnvliegtuig een voordeliger alternatief zijn.

Repatriëring in een lijnvliegtuig: uw mogelijkheden

Innenraum Linienflugzeug

Afhankelijk van het ziektebeeld van de patiënt en het vliegtraject kan het ziekenvervoer met een lijnvlucht een kostenbesparend alternatief zijn ten opzichte van een ambulancevlucht. Eerste vereiste daarbij is echter, dat de gezondheidstoestand van de patiënt een dergelijk transport toelaat. Op vele vliegroutes bieden wij u de mogelijkheid van een medisch begeleide lijnvlucht. De medisch geschoolde vluchtbegeleiding heeft een modern equipment voor medische noodsituaties bij zich en kan zodoende in geval van complicaties snelle hulp verlenen.

De Ambulancevlucht-Centrale biedt u drie mogelijkheden van repatriëring in een lijnvliegtuig aan, die afhankelijk van de gezondheidstoestand van de patiënt in aanmerking kunnen komen.

Medical Escort

Niet altijd hoeft een ziekentransport vanuit het buitenland liggend plaats te vinden. Veel stabiele patiënten kunnen zittend reizen. Gedurende de vlucht staat medisch personeel u ter zijde. Graag informeren wij u over deze optie van medisch ziekenvervoer.

Liggend vervoer in een lijnvliegtuig

Stretcher im Linienflugzeug

Voor patiënten die liggend moeten reizen, wordt een brancard, de zogenaamde stretcher, in de passagiersruimte ingebouwd en door middel van een privacygordijn gescheiden van de rest van de cabine. Het begeleidend geneeskundig personeel, dat meestal uit een arts en een paramedicus bestaat, reist aan de zijde van de patiënt mee en kan indien nodig uiterst snel reageren. Ook voor familieleden van de patiënt verloopt deze manier van transport ongecompliceerd. Ze vliegen op zitplaatsen in de buurt van de patiënt mee.

Intensive care vervoer in een lijnvliegtuig

Intensivbetreuung linienflugzeug

Ook ernstig zieke patiënten kunnen met behulp van de zogenaamde PTC's (Patiënt Transport Compartment) met lijnvliegtuigen worden overgebracht. De geneeskundige en technische uitrusting van de PTC komen overeen met die van een moderne ziekenauto. Zo kunnen we zelfs voor intensive-care patiënten met kunstmatige beademing een veilige repatriëring garanderen.  Het PTC is onder andere met het volgende equipment uitgerust:

  • Intensive-care monitor ter controle van hartslag, bloeddruk, zuurstofverzadiging en lichaamstemperatuur.
  • EHBO-rugzak inklusief speciaal equipment voor de kinder- en babyverpleging.
  • Draagbaar beademingstoestel voor intensive care vervoer; zuurstof
  • Infectie beschermingssets
  • Defibrillator, externe pacemaker, injectiepompen en drukinfusiezakken

Afhankelijk van de behoeften en de toestand van de patiënt wordt het equipment aangevuld met verdere medische instrumenten en medicijnen.

Veilige repatriëring per lijnvliegtuig: uw voordelen

De repatriëring in een lijnvliegtuig is een rustige, veilige manier van patiënten transport door de lucht.  Deze manier van transport is geschikt voor verschillende ziektebeelden en kan op vele trajecten worden uitgevoerd. Voor familieleden biedt dit type repatriëring ook voordelen, omdat zij door de boeking van zitplaatsen in de buurt altijd dicht bij de patiënt kunnen zijn.

Repatriëring in het lijnvliegtuig met de Ambulancevlucht Centrale

Sinds jaren staan wij met een sterk team voor u klaar: de Ambulancevlucht Centrale zorgt voor een veilig ziekentransport in een lijnvliegtuig. Wij zijn een internationaal opererend team, dat talrijke talen spreekt. Daarom zorgen wij niet alleen om een snel verlopend transport van de patiënt, maar we verzorgen ook de communicatie met autoriteiten en ziekenhuizen in het buitenland op een professionele manier.

Wanneer u kiest voor een repatriëring met de Ambulancevlucht Centrale, kunt u zeker zijn van een uitgebreide service, uitstekende medische verzorging en een competente, betrouwbare gesprekspartner, die u op alle continenten ondersteunt.

Heeft u nog vragen?

Wilt u graag nog meer informatie over het verloop van een repatriëring? In onze FAQ vindt u antwoorden op vele vaak gestelde vragen.

Neemt u contact met ons op

Voor verdere informatie of een gratis, vrijblijvende offerte neemt u graag contact met ons op. Wij adviseren u, of een repatriëring in een lijnvliegtuig in uw geval mogelijk is of dat een ziekentransport in een ambulancejet of in een helikopter de betere keus is. U bereikt ons dagelijks 24 uur per dag.

Neem contact met ons op