Ongecompliceerde repatriëring in een lijnvliegtuig

Zeker, betrouwbaar, ongecompliceerd: een repatriëring moet snel en zonder bureaucratische rompslomp verlopen. Vaak vereist de noodsituatie de snelst mogelijke repatriëring van de patiënt in een ambulancevliegtuig of helikopter. Daarentegen kan bij een stabiele patiënt een repatriëring in een lijnvliegtuig een voordeliger alternatief zijn.

Repatriëring in een lijnvliegtuig: uw mogelijkheden

Innenraum Linienflugzeug

Afhankelijk van het ziektebeeld van de patiënt en het vliegtraject kan ziekenvervoer met een lijnvlucht een kostenbesparend alternatief zijn ten opzichte van een ambulancevliegtuig of een helikopter. Eerste vereiste daarbij is echter, dat de gezondheidstoestand van de patiënt dergelijk transport toelaat. Op vele vliegroutes bieden wij u de mogelijkheid van een medisch begeleide lijnvlucht. Het medisch geschoolde begeleidend personeel heeft de beschikking over een moderne uitrusting voor medische noodsituaties bij zich en kan zodoende in geval van complicaties snelle hulp bieden.

 De Ambulancevlucht-Centrale biedt u drie varianten van repatriëring in een lijnvliegtuig aan, die afhankelijk van de gezondheidstoestand van de toestand van de patiënt in aanmerking kunnen komen.

Medical Escort

Niet altijd hoeft een ziekentransport vanuit het buitenland liggend plaats te vinden. Veel stabiele patiënten kunnen zittend reizen. Gedurende de vlucht staan ervaren artsen aan uw zijde. Gaarne informeren wij u uitgebreid verder over deze variant van het medisch ziekentransport.

Liggend vervoer in een lijnvliegtuig

Stretcher im Linienflugzeug

Voor patiënten die door hun ziekte liggend moeten reizen, wordt een brancard, de zogenaamde stretcher, in de passagiersruimte ingebouwd en met een gordijn van de overige passagiers gescheiden. Het begeleidend geneeskundig personeel, dat gewoonlijk uit een arts en een medisch assistent bestaat, reist aan de zijde van de patiënt mee en kan indien nodig uiterst snel reageren. Ook voor familieleden van de patiënt verloopt deze manier van transport ongecompliceerd. Ze worden eveneens op zitplaatsen direct in de buurt van de patiënt ondergebracht. 

Intensive care vervoer in een lijnvliegtuig

Intensivbetreuung linienflugzeug

Ook ernstig zieke patiënten kunnen met behulp van de zogenaamde PTC's (Patiënt Transport Compartment) met lijnvliegtuigen worden overgebracht. De geneeskundige en technische uitrusting van de PTC komen overeen met die van een moderne ziekenauto. Zo kunnen we zelfs voor intensive-care patiënten met kunstmatige beademing een veilige repatriëring garanderen.  Het PTC is onder andere met het volgende equipment uitgerust:

  • Intensive-care monitor ter bewaking vanhartslag, bloeddruk, zuurstofverzadiging en lichaamstemperatuur.                                                                                    
  • EHBO-rugzak met speciaal equipment voor kinder- en babyverpleging.
  • Draagbaar beademingstoestel voor intensive care vervoer; zuurstof
  • Beschermingsset tegen infecties
  • Defibrillator, externe pacemaker, injectiepompen en drukinfusiebuidels

Afhankelijk van de behoeften en de toestand van de patiënt gebruiken we ook andere medische instrumenten en medicijnen die volledig op de individuele behoefte van betreffende patiënt zijn afgestemd.

Veilige repatriëring per lijnvliegtuig: uw voordelen

De repatriëring in een lijnvliegtuig is een rustige, veilige manier van patiënten transport door het luchtruim.  Deze variant is geschikt voor verschillende patiënten en kan op vele trajecten worden uitgevoerd. Voor familieleden biedt dit type repatriëring ook voordelen, omdat zij door de boeking van zitplaatsen in de buurt altijd dicht bij de patiënt kunnen zijn.

Repatriëring in het lijnvliegtuig met de ambulancevlucht-centrale

Sinds jaren staan wij met een sterk team voor u klaar: de Ambulancevlucht-Centrale zorgt voor uw veilige ziekentransport in het lijnvliegtuig. Wij zijn een internationaal opererend team, dat talrijke talen spreekt. Daarom zorgen wij niet alleen om een vlot verlopend transport van de patiënt, maar we verzorgen ook de communicatie met autoriteiten en ziekenhuizen in het buitenland op een professionele manier.

Wanneer u kiest voor een repatriëring met de Ambulancevlucht-Centrale, wordt u verzorgd met uitgebreide service, uitstekende medische verzorging en een competente, betrouwbare gesprekspartner, die u op alle continenten ondersteunt.

Heeft u nog vragen?

Wilt u graag nog meer informatie over het verloop van een repatriëring? In onze FAQ hebben we antwoorden op vele vaak gestelde vragen van onze klanten verzameld.

Neemt u contact met ons op

Voor verdere informatie of een kosteloos, vrijblijvend aanbod neemt u gaarne contact met ons op. Wij adviseren u, of een repatriëring in een lijnvliegtuig in uw geval mogelijk is of dat een ziekentransport in een ambulancejet of in een helikopter zinvoller is. U bereikt ons dagelijks 24 uur per dag.