Intensive care vervoer per ambulancevliegtuig

Bij intensive care spoedvervoer zetten we alleen medisch uitgeruste ambulance-jets met ervaren medisch personeel in. Zo vervoeren we u veilig en comfortabel.

Voor een zo goed mogelijke patiëntenverpleging beschikken de ingezette ambulance vliegtuigen (bijv. Bombardier Learjet, Cessna Citation Jet, Bombardier Challenger of Beechcraft King Air) over een permanent geïntegreerde intensive care uitrusting, zonodig aangevuld met verder noodzakelijk equipment. Door onze flexibiliteit waarborgen wij te allen tijde een snel en veilig ziekenvervoer met korte voorbereidingstijden, zowel bij vluchten overdag als 's nachts.

De standaard uitrusting van een ambulance-jet omvat onder andere het volgende geneeskundige equipment:

  • Lifeport Intensive Care Unit met vacuummatras en patiënten-laadsysteem
  • Centrale zuurstoftank (6000 liter) en optionele extra tank
  • Multiparameter-Intensief transport monitor
  • Compact-defibrillator/monitor systeem
  • Intensief ademhalingsapparaat voor complexe beademingspatronen
  • Draagbaar bloedgas-analysetoestel
  • Satelliettelefoon voor wereldwijde communicatie

Dit is slechts een lijst met voorbeelden. Het spreekt voor zich dat wij bij iedere repatriëring over nog veel meer apparatuur beschikken, afhankelijk van de toestand van de betreffende patiënt, om zo het welzijn van de patiënt te garanderen.

Intensive care-vervoer

In het ambulancevliegtuig kunnen we patiënten veilig vervoeren, zelfs intensive care-patiënten met gecompliceerde diagnoses. Patiënten krijgen uitstekende zorg aan boord en komen zo snel mogelijk aan op hun bestemming. Zeer gespecialiseerde intensive care-artsen begeleiden de patiënt tijdens de repatriëring en kunnen indien nodig direct ingrijpen. In het ambulancevliegtuig is het ook mogelijk om de cabinedruk af te stemmen op de drukverhouding op de grond (een zgn. zeespiegelvlucht), wat bij sommige diagnoses absoluut noodzakelijk is om de patiënt veilig te kunnen vervoeren.

Uiteraard zorgen wij ook bij repatriëring van intensive care-patiënten voor de noodzakelijke transfers per ambulance van het ziekenhuis naar de luchthaven en na de ambulancevlucht naar het ziekenhuis van bestemming. Met name voor ernstig zieke patiënten is onze uitgebreide bed-tot-bed-service zinvol. Hiermee minimaliseren we de wachttijden voor patiënten en gezinnen en bieden we de nodige zorg tijdens de volledige  repatriëring.

U wilt meer weten over de organisatie van repatriëringen van patiënten per vliegtuig? In onze FAQ hebben we veel nuttige informatie over de repatriëring van patiënten voor u verzameld.

Heeft u de informatie die u zoekt niet gevonden of wilt u gratis een vrijblijvende offerte ontvangen voor ziekenvervoer door de lucht? Neem dan contact met ons op. Wij zijn telefonisch, per e-mail en via ons contactformulier 24 uur per dag bereikbaar.