Intensive care vervoer per ambulancevliegtuig

Bij een intensive care spoedvervoer zetten we alleen medisch uitgeruste ambulance-jets met ervaren medisch personeel in. Zo vervoeren we u veilig en comfortabel.

Voor een zo goed mogelijke patiëntenverpleging beschikken de ingezette ambulance vliegtuigen (bijv. Bombardier Learjet, Cessna Citation Jet, Bombardier Challenger of Beechcraft King Air) over een permanent geïntegreerde intensive care uitrusting, zonodig aangevuld met verder noodzakelijk equipment. Door onze flexibiliteit waarborgen wij altijd een snel en veilig ziekenvervoer met korte voorbereidingstijden, zowel bij vluchten overdag als ook 's nachts.

De standaard uitrusting van een ambulance-jet omvat onder andere het volgende geneeskundige equipment:

  • Lifeport Intensive Care Unit met vacuümmatras
  • Centrale zuurstoftank (6000 liter) en optionele extra tanks
  • Multiparameter-Intensief transport monitor
  • Compact-defibrillator/monitor systeem
  • Intensief beademingsapparaat voor complexe beademingspatronen
  • Draagbaar bloedgas-analysetoestel
  • Satelliettelefoon voor wereldwijde communicatie

Het equipment wordt afhankelijk van de medische toestand voor elke patiënt individueel aangepast om het welzijn van de patiënt te kunnen garanderen.

Intensive care-vervoer

In een ambulancevliegtuig kunnen we patiënten veilig vervoeren, zelfs intensive care-patiënten met gecompliceerde diagnoses. De patiënten krijgen de best mogelijke zorg aan boord en komen zo snel mogelijk aan op hun bestemming. Gespecialiseerde intensive care-artsen begeleiden de patiënt tijdens de repatriëring en kunnen indien nodig direct ingrijpen. In een ambulancevliegtuig is het ook mogelijk om de cabinedruk te wijzigen en op zogenoemd zeeniveau te vliegen wat bij sommige diagnoses absoluut noodzakelijk is om de patiënt veilig te kunnen vervoeren.

Uiteraard zorgen wij ook bij de repatriëring van intensive care-patiënten voor de noodzakelijke transfers per ambulance van het ziekenhuis naar de luchthaven en na de ambulancevlucht naar het ziekenhuis van bestemming.

U wilt meer weten over de organisatie van repatriëringen van patiënten per vliegtuig? In onze FAQ hebben we veel nuttige informatie hierover verzameld.

Heeft u de informatie die u zoekt niet gevonden of wilt u gratis een vrijblijvende offerte ontvangen een ambulance vlucht? Neem dan contact met ons op. Wij zijn telefonisch, per e-mail en via ons contactformulier 24 uur per dag bereikbaar.