Helikopter ziekenvervoer

Speciaal op korte vluchten zetten wij vaak ambulancehelikopters in.

Deze helikopters met uitgebreide medische uitrusting kunnen meestal in de directe omgeving van het ziekenhuis landen. Dat spaart tijd en moeite, omdat geen transport over de weg nodig is. Het ziekentransport in de helikopter is geschikt bij vele ziektebeelden.

Intensive-care transport in een ambulancehelikopter

Bij urgente intensive-care transporten telt vaak elke minuut. Hier kan de flexibiliteit van de helikopter beslissend zijn: de patiënt kan met de helikopter onder permanente intensive-care zorg zo snel mogelijk naar de behandelende kliniek worden getransporteerd. Wat betreft hun medische uitrusting zijn de door ons gebruikte helikopters vergelijkbaar met reddingshelikopters.  Ze beschikken over alle noodzakelijke medische equipment om levensreddende intensive-care maatregelen ook in de lucht uit te voeren.

De intensive-care medische standaarduitrusting wordt bij behoefte met gespecialiseerde equipment aangevuld, die aan het ziektebeeld en de gezondheidstoestand van de patiënt is aangepast. Een hooggekwalificeerd medisch team met jarenlange beroepservaring begeleidt het ziekentransport in de helikopter en zorgt ervoor, dat de patiënt medisch veilig wordt verplaatst.

Ziekenvervoer per ambulancehelikopter

Helikopter

Ook voor de patiënt, die niet intensive-care verpleegd wordt, maar slechts met medische begeleiding verplaatst moet worden, zetten we modern uitgeruste ambulancehelikopters met hooggekwalificeerd personeel in. Het ziekentransport met de helikopter is vooral aantrekkelijk voor binnenlandse trajecten en maakt tijdbesparende en patiënt ontlastende transporten door de lucht mogelijk.

Uitrusting van een ambulancehelikopter

Iedere ambulance-helikopter beschikt over een intensive-care standaarduitrusting. Daaronder valt onder anderen:

  • intensive-care monitor ter bewaking van hartslag, bloeddruk, zuurstofverzadiging en lichaamstemperatuur.
  • Emergency-rugzak met speciaal equipment voor kinder- en babyverpleging
  • Draagbaar intensive-care beademingsapparaat, zuurstof
  • Beschermingsset tegen infecties
  • Defibrillator en externe pacemaker, injectiepompen en drukinfusiebuidels

Bovendien bereiden onze medische teams ieder ziekentransport individueel voor afhankelijk van de gezondheidstoestand van de patiënt en zetten ze bij behoefte verder medisch equipment in.

Wij staan voor u klaar!

Het vakkundige personeel van onze dagelijks 24 uur per dag bezette alarmcentrale organiseert meestal binnen een uur na het ontvangen van de opdracht een passende helikopter voor uw ziekentransport. Naast ziekentransporten in de helikopter kunnen wij ook patiëntentransporten in de ambulancejet snel en onbureaucratisch organiseren. Vanzelfsprekend verzorgen wij niet alleen de afwikkeling van de medische kant van het transport, maar ook de afwikkeling van alle noodzakelijke vergunningen voor u.

Zo zijn wij in staat uitgebreide dienstverlening op het gebied van patiëntentransporten met helikopters en repatriëringen in het ambulancevliegtuig uit een hand aan te bieden.  Ieder patiënten transport realiseren wij zo comfortabel en veilig als mogelijk is. We bieden een uitvoerige persoonlijke verzorging en bij ons staat het welbevinden van de patiënt altijd op de eerste plaats!

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen of wilt u meer weten over patiëntentransport in de ambulancehelikopter? Veel informatie vindt u in onze FAQ.

Neemt u contact met ons op

Voor verdere informatie of een kosteloos, vrijblijvend aanbod neemt u gaarne contact met ons op. Wij adviseren u, of een repatriëring in een lijnvliegtuig in uw geval mogelijk is of dat een ziekentransport in een ambulancejet of in een helikopter zinvoller is. U bereikt ons dagelijks 24 uur per dag.