Helikopter ziekenvervoer

Leestijd: 2 minuten

Voor vervoer op korte afstanden hebben wij ambulance-helikopters beschikbaar.

Deze helikopters met uitgebreide medische apparatuur kunnen meestal in de directe omgeving van het ziekenhuis landen. Dat spaart tijd en moeite, omdat geen transport over de weg nodig is. Dit soort ziekentransport is geschikt bij vele ziektebeelden.

Intensive-care transport in een ambulancehelikopter

Bij urgente intensive-care transporten telt vaak elke minuut. Hier kan de flexibiliteit van een helikopter cruciaal zijn: de patiënt kan met de helikopter onder permanente intensive-care zorg zo snel mogelijk naar de behandelende kliniek worden getransporteerd. Wat betreft de medische uitrusting zijn de door ons gebruikte helikopters vergelijkbaar met reddingshelikopters.  Ze beschikken over het noodzakelijke medische equipment om levensreddende intensive-care maatregelen ook in de lucht uit te voeren. 

De intensive-care standaarduitrusting wordt bij behoefte met gespecialiseerde apparatuur aangevuld, dat aan het ziektebeeld en de gezondheidstoestand van de patiënt is aangepast. Een hooggekwalificeerd medische bemanning met jarenlange beroepservaring begeleidt het ziekentransport in de helikopter en zorgt ervoor, dat de patiënt medisch veilig wordt verplaatst.

Ziekenvervoer per ambulancehelikopter

Helikopter

Ook voor een patiënt, die niet intensive-care verpleegd wordt, maar slechts met medische begeleiding verplaatst moet worden, zetten we modern uitgeruste ambulance-helikopters met hooggekwalificeerd personeel in. Het ziekentransport met de helikopter is vooral aantrekkelijk voor binnenlandse trajecten en maakt tijdbesparende en patiënt ontlastende transporten door de lucht mogelijk.

Uitrusting van een ambulancehelikopter

Iedere ambulance-helikopter beschikt over een intensive-care standaarduitrusting. Daaronder valt onder andere:

  • Intensive-care monitor ter controle van hartslag, bloeddruk, zuurstofverzadiging en lichaamstemperatuur.
  • Emergency-rugzak inclusief speciaal equipment voor de kinder- en babyverpleging
  • Draagbaar intensive-care beademingsapparaat, zuurstof
  • Infectie beschermingssets
  • Defibrillator en externe pacemaker, injectiepompen en drukinfusiezakken

Bovendien bereiden onze medische teams ieder ziekentransport individueel, afhankelijk van de gezondheidstoestand van de patiënt voor en zetten ze bij behoefte verder medisch equipment in.

Wij staan voor u klaar!

Het vakkundige personeel van onze dagelijks 24 uur per dag bezette alarmcentrale organiseert meestal binnen een uur na het ontvangen van de opdracht een passende helikopter voor uw ziekentransport. Naast ziekentransporten in de helikopter kunnen wij ook patiëntentransport in een ambulance vliegtuig snel en onbureaucratisch organiseren. Vanzelfsprekend verzorgen wij niet alleen de afwikkeling van de medische kant van het transport, maar ook de afwikkeling van alle noodzakelijke vergunningen voor u.

Zo zijn wij in staat uitgebreide dienstverlening op het gebied van patiënten transport met helikopters en repatriëringen in een ambulancevliegtuig uit een hand aan te bieden. Vervoer naar het ziekenhuis moet soepel verlopen, daarom organiseren wij ieder transport zo comfortabel en veilig mogelijk. We bieden een uitgebreide persoonlijke verzorging - bij ons staat het welzijn van de patiënt altijd voorop!

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen of hulp nodig? Of wilt u meer weten over patiënten transport in de ambulance-helikopter? Voor verdere informatie ga naar onze FAQ.

Neemt u contact met ons op

Voor verdere informatie of een gratis, vrijblijvende offerte neemt u graag contact met ons op. Wij adviseren u, of een repatriëring in een lijnvliegtuig in uw geval mogelijk is of dat een ziekentransport in een ambulancejet of in een helikopter beter is. U bereikt ons dagelijks 24 uur per dag.

Neem contact met ons op