Helikopter ziekenvervoer

Bij intensive care spoedvervoer zetten we alleen medisch vol uitgeruste ambulance-helikopters met ervaren medisch personeel in. Zo houden we het ziekenvervoer zo veilig en comfortabel mogelijk.

Voor een zo goed mogelijke patiëntenverpleging beschikken de ingezette helikopters (bijv. EC 135, EC 145, AS 365 "Dauphin") over een permanente geïntegreerde intensive care uitrusting, zonodig aangevuld met verdere noodzakelijke apparatuur. Door onze flexibiliteit waarborgen wij te allen tijde een snel en veilig ziekenvervoer met korte voorbereidingstijden, zowel bij vluchten overdag als 's nachts. Bovendien is met de ambulance-helikopter een ambulancevlucht tot direct voor de deur van de kliniek mogelijk, waardoor het voor dringend intensive care vervoer geschikt is.

De standaard uitrusting van een ambulance-helikopter omvat onder andere het volgende geneeskundige equipment:

  • Scoop stretcher met vacuümmatras en patiënten-warmhoudsysteem
  • EHBO-rugzak met speciaal equipment voor kinder- en babyverpleging
  • Draagbaar sportbeademingstoestel voor intensive care transport
  • Zuurstof, beschermingsset tegen infecties
  • Beademingszak met demandventiel en afzuigpompen
  • Multifunction-monitoring voor ECG-bewaking, bloeddrukmeting, polsoximetrie, capnografie en temperatuurmeting
  • Bifasische defibrillator en externe pacemaker, injectiepompen en drukinfusiebuidels

Ziekenvervoer per ambulancehelikopter

Ook voor patiënten die geen intensive care begeleiding nodig hebben, maar alleen in begeleiding van een arts moeten worden overgebracht, zetten wij medisch ingerichte ambulance-helikopters met gekwalificeerd personeel in. Ziekenvervoer met een helikopter is vooral aantrekkelijk bij nationale trajecten en maakt tijdbesparende, en voor de patiënt comfortabele vervoer, door de lucht mogelijk. Onze centrale is 24 uur per dag met gekwalificeerd personeel bezet. Hierdoor staat een geschikte helikopter al na een uur na het ingaan van de order voor u gereed.

Vervoer per helikopter is uniek omdat je direct bij het betroffen ziekenhuis kunt landen. Hierdoor is vervoer per helikopter uiterst comfortabel en is de kortste reistijd voor de patiënt gewaarborgd.

Het vervoer tussen ziekenhuizen met helikopters organiseren wij snel en onbureaucratisch. Zo passen wij het vervoer aan op de wensen van de patiënt. Vanzelfsprekend zorgen wij, naast het vastleggen van de geneeskundige parameters voor het vervoer, ook voor alle noodzakelijke vergunningsaanvragen.

Door onze onbureaucratische service zijn wij in staat in eigen regie een omvangrijke service bij het ziekenvervoer met helikopters aan te bieden en zo het patiëntentransport zo comfortabel en veilig mogelijk te verzorgen.

Het welzijn van de patiënt gaat ons aan het hart. Daarom bieden wij omvangrijke en persoonlijke verzorging aan. Succesvolle patiëntentransport begint al bij het eerste kosteloze informatieve gesprek.